Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica na konferenciji u ZKM-u

Kolinda Grabar-Kitarović: Žene ponekad same sebi nameću regule i ograničenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je na konferenciji "Najmoćnije žene u biznisu" u Zagrebačkom kazalištu mladih te poručila da još uvijek postoji problem premale zastupljenosti žena u upravljačkim strukturama.

U ZKM-u su se u četvrtak okupile najmoćnije žene u domaćem biznisu kako bi podijelile svoja iskustva u poslovanju i potaknule druge mlade žene na sličan put. Konferenciji je nazočila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je održala i prigodan govor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U posjetu Splitu Predsjednica o resursu koji Hrvatsku čini geopolitički atraktivnom: "Mnoge države dale bi bogatstvo da imaju što mi imamo" Slika nije dostupna Na jesen konferencija Grabar Kitarović: Iz ove teške požarne sezone treba naučiti lekcije

"Namjera je istaknuti pozitivna iskustva i poduprijeti žene u biznisu. Podupirem ovakvu konferenciju koja u svojoj biti ima ravnopravnost muškaraca i žena u društvu. Žene u Hrvatskoj značajno su podzastupljene u upravljačkim strukturama. Treba odgajati djecu u duhu ravnopravnosti", rekla je Grabar-Kitarović.

"Već u vrtiću djeci ugrađujemo što su muški, a što ženski poslovi, od malena ih učimo takvim podjelama. Dolazimo u konačnici do toga da mlade djevojke odustaju od školovanja u STEM-području. 89 posto žena prema nekim istraživanjima ima afiniteta prema svemu drugom osim obrazovanju. Ponekad same sebi žene nameću neke regule i ograničenja", primijetila je Predsjednica.

"U bliskoj budućnosti više od 90 posto poslova će zahtijevati digitalnu naobrazbu. Moramo znati kako nam ravnopravna uključenost žena daje blagostanje.
Zabrinjavaju podaci istraživanja o nasilju nad ženama i stavovi mladih oko toga. Suočeni smo s jako ozbiljnim problemima", naglasila je Grabar-Kitarović.

"Treba mijenjati odgoj i obrazovati mlade", dodala je na kraju.

Osvrnula se i na poreznu reformu nove Vlade i pomake koje je ista pokrenula u gospodarstvu.

"Porezna reforma dobar je prvi korak ali nedovoljan. Krenulo se i u izmjene zakona o javnoj nabavi. Također, treba reformirati mirovinski sustav i još mnogo toga. Potrebno je još puno reformi", smatra predsjednica.

"Drago mi je što ova konferencija nastoji afirmirati razvoj ženskog poduzetništva", poručila je na kraju predsjednica Grabar-Kitarović i čestitala svima na postignutim rezultatima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene