Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOSPODARSKE SMJERNICE

GRABAR-KITAROVIĆ: "U potpunosti podupirem nastavak Cjelovite kurikularne reforme"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrazovanje drži ključem razvoja, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović, "ali važno je staviti naglasak i na STEM područje i bitno je povezati obrazovanje s gospodarstvom i tržištem rada"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je na predstavljanju gospodarskih preporuka Vladi, koje je izradilo njeno Vijeće za gospodarska pitanja, kazala da cilj tog dokumenta nije bio ulaziti u izvršne ovlasti Vlade Republike Hrvatske, "nego biti konstruktivan partner u postizanju zajedničkog cilja - ukupnog oporavka i daljnjeg razvoja gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta".

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna NOVO ODLIKOVANJE Velered Franje Tuđmana prvi će put biti dodijeljen u prosincu, posmrtno će ga dobiti poznati hrvatski kardinal

Devalvacija kune je najdelikatnije monetarno, financijsko i socijalno pitanje te egzistencijalno pitanje za mnoge građane Hrvatske, kad znamo koliki su krediti u eurima. Predsjednica se o tome nije željela očitovati. Nema sumnje da bi devalvacija koristila izvoznicima, a oni već imaju i projekcije o novim radnim mjestima. S druge strane, svi oni koji imaju kredite u eruima dobro znaju kako i na koji način bi se to moglo odraziti na njihove mjesečne rate. Sv ebi se to na kraju vratilo u Banske dvore, a što o devalvaciji kune misle u Banskim dvorima, nismo mogli doznati od nadležnih ministara. Mislav Bago Kazala je kako je prvotna verzija preporuka sastavljena još prije godinu dana, kada ih je predala i prethodnoj Vladi, "a u međuvremenu su aktualizirane obzirom na zbivanja koja su se u međuvremenu i dogodila. Vlada premijera Plenkovića s njima je upoznata kroz našu uspješnu komunikaciju i suradnju".

"U preporukama se često spominje i obrazovanje, koje držim ključem razvoja, kako društva, tako i države, i u potpunosti podupirem nastavak provođenja Cjelovite kurikularne reforme, ali važno je staviti naglasak i na STEM područje i bitno je povezati obrazovanje s gospodarstvom i tržištem rada", kazala je Grabar-Kitarović.

"Želja mi je da se konstruktivnim prijedlozima nadopunjujemo. Republika Hrvatska ima sve preduvjete biti bogatom i uspješnom državom i na nama je da te potencijale iskoristimo", poručila je predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene