Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s Porošenkom

Uredu predsjednice bilo je prekasno za pisanje priopćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, ali je informaciju o tome objavio samo Porošenkov ured.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u New Yorku na marginama 71. Opće skupštine UN-a s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, kojemu je rekla da je Hrvatska "prijatelj i partner" Ukrajine kojoj može pomoći svojim iskustvom obnove i reintegracije nakon rata, objavio je u srijedu Porošenkov ured.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Kolinda Grabar-Kitarović ZNA PONEŠTO O NJEMU VIDEO Bivša predsjednica o Putinu: "On bi radije umro, nego priznao poraz"

Hrvatska predsjednica kazala je da je njezina zemlja "prijatelj i partner Ukrajine te da ima poslijeratno iskustvo u obnovi i reintegraciji privremeno okupiranih teritorija koje mogu biti korisne Ukrajini".

“Predsjednik je izrazio nadu da će nova Vlada koja će biti formirana nakon izvanrednih izbora u Hrvatskoj nastaviti put službenog Zagreba u davanju potpore teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine", kaže se u priopćenju Porošenkove press službe.

Dvije strane razgovarale su i o pitanjima regionalne suradnje i dogovorile jačanje suradnje na polju gospodarstva.

“Predsjednik Ukrajine izrazio je interes da se priključi inicijativi Jadran-Baltik-Crno more i potvrdio poziv Kolindi Grabar-Kitarović da posjeti Ukrajinu", dodaje se u priopćenju.

U vrijeme objave ovog teksta Ured hrvatske predsjednice nije objavio informaciju o njenom sastanku s ukrajinskim predsjednikom. U Uredu predsjednice rekli su nam da je sastanak održan "u vrijeme kada nije vrijeme za pisanje priopćenja", te da je informacija o susretu objavljena na predsjedničinom Twitteru.

 

Ured ukrajinskog predsjednika informaciju o susretu objavio je u utorak u 23:15. (Hina/S.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene