Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ROĐENDAN ORUŽANIH SNAGA RH

Grabar-Kitarović: Migrantska kriza još nije završila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je da se što prije izgradi sustav domovinske sigurnosti.

Glavni Stožer Oružanih snaga slavi 25. rođendan. Tom prigodom održana je i svečana akademija na kojoj se vojni vrh prisjetio stvaranja Hrvatske vojske. Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, smatra da ulaganje u sustav obrane mora biti prioritet. Upozorila je da se Hrvatska suočava s brojnim sigurnosnim izazovima, poput terorizma i migracija.

"Migrantska kriza koja još nije završila i prijeti daljnjim narastanjem, samo je jedan od čimbenika koji upozoravaju na važnost izgradnje sustava domovinske sigurnosti i odgovor na krize u što kraćem vremenskom razdoblju. Stoga se rasprava o tome više ne smije odgađati niti dana nakon formiranja nove Vlade, jer moramo što prije donijeti odluke s kojima ćemo osigurati učinkovitiju zaštitu nacionalne sigurnosti i državnih interesa“, rekla je Grabar-Kitarović.
 

Pročitajte i ovo Tihomir Kundid Tihomir Kundid Novi šef Hrvatske vojske dobio podršku Odbora za obranu Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene