451651
451651
451651
451651
451651

Grabar-Kitarović: Migrantska kriza još nije završila

  • , 27.09.2016., 14:18
  • Autor:
  • komentara

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je da se što prije izgradi sustav domovinske sigurnosti.

 
 
 
 
25. obljetnica Glavnog stožera OSRH (Video: Vijesti Nove TV u 14)
25. obljetnica Glavnog stožera OSRH (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Glavni Stožer Oružanih snaga slavi 25. rođendan. Tom prigodom održana je i svečana akademija na kojoj se vojni vrh prisjetio stvaranja Hrvatske vojske. Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, smatra da ulaganje u sustav obrane mora biti prioritet. Upozorila je da se Hrvatska suočava s brojnim sigurnosnim izazovima, poput terorizma i migracija.

"Migrantska kriza koja još nije završila i prijeti daljnjim narastanjem, samo je jedan od čimbenika koji upozoravaju na važnost izgradnje sustava domovinske sigurnosti i odgovor na krize u što kraćem vremenskom razdoblju. Stoga se rasprava o tome više ne smije odgađati niti dana nakon formiranja nove Vlade, jer moramo što prije donijeti odluke s kojima ćemo osigurati učinkovitiju zaštitu nacionalne sigurnosti i državnih interesa“, rekla je Grabar-Kitarović.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se