Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica čestitala Pahoru na izbornoj pobjedi, pozvala ga u posjet Hrvatskoj

Predsjednica čestitala Pahoru na izbornoj pobjedi, pozvala ga u posjet Hrvatskoj

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je u nedjelju slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru na izbornoj pobjedi rekavši da se samo suradnjom i razgovorima mogu riješiti otvorena pitanja u odnosima dviju zemalja, priopćio je predsjedničin ured.

Aktualni predsjednik osvojio je u nedjelju drugi mandat s 53 posto glasova, ispred protukandidata u drugom krugu Marjana Šareca koji je dobio 47 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Majka osnivačica" Inicijativa triju mora: "Ne želimo birokraciju, tajništvo i sjedište, nego konkretne projekte" Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neformalan susret Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor "uhvaćeni" u šetnji Zagrebom, evo što su rekli pred kamerom Dnevnika Nove TV

Grabar-Kitarović je uvjerena da će nastaviti zajednički raditi na jačanju odnosa Hrvatske i Slovenije, važnih partnera u EU-u, NATO-u i jugoistočnoj Europi.

"Držim kako samo obostranom suradnjom i otvorenim razgovorima možemo riješiti i preostala pitanja u našim bilateralnim odnosima", rekla je predsjednica.

"Partnerstvo Hrvatske i Slovenije u jugoistočnoj Europi i naše vodstvo Procesa Brdo-Brijuni od iznimne je važnosti za osiguravanje stabilnosti i napretka našeg jugoistočnog susjedstva kao i za dovršenje projekta europskih i euroatlantskih integracija u tom području", poručila je i pozvala Pahora u u službeni posjet Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene