Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolinda Grabar-Kitarović za Novu TV

Je li ovo jasna poruka predsjednice Andreju Plenkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje novinarke Dnvenika Nove TV Tatjane Krajač odgovorila je da će, ukoliko nekoliko dana nakon drugog kruga lokalnih izbora bude dalje odugovlačilo s pokazivanjem većine u parlamentu, ona tražiti još jedan krug razgovora s parlamentarnim strankama.

''Pomalo se osjećam, neću reći frustrirana, ali nije ugodno raditi u ovim okolnostima, jer smo cijelo vrijeme u kampanji, i sve što učinite se interpretira u okvirima te kampanje. Blokirani ste pa ne možete raditi svoj posao kako treba. Nadam se daljnjoj stabilnosti Hrvatske, da zacementiramo gospodarski rast koji imamo i da Hrvatska nastavi izlaziti iz recesije u kojoj je bila. Kad završe lokalni izbori, ukoliko se bude odugovlačilo, ukoliko u razumnom roku ne bude rješenja, tražit ću razgovore za utvrđivanje parlamentarne većine'', odgovorila je Grabar-Kitarović na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV Tatjane Krajač o tome hoće li tražiti razgovore s čelnicima stranaka.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Predsjednica je na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV Tatjane Krajač o tome hoće li preporuka Europske komisije za izlazak Hrvatske iz Postupka prekomjernog deficita, utjecati na gađane, kaže da dugoročno hoće. ''Dobra je svaka stabilizacija države i to je dobra poruka i stranim investitorima i svima onima koji žele poslovati. Treba nastaviti s reformama. Nadam se političkoj stabilnosti i u vremenu koji je pred nama, jer svi mi moramo razmišljati o građanima, o dobrobiti građana i u tom smislu, tako se ponašati i politički i u sklopu svojih funkcija koje obavljamo'', rekla je predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene