Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Megapopularna mreža

Koji su hrvatski političari na aplikaciji za koju se sumnja da se koristi za špijunažu? "Na mom mobitelu će biti sve dok..."

Aktualno Galerija Marijana Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, saborska zastupnica Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja, saborski zastupnik (MOST) Nikola Grmoja, saborski zastupnik (MOST) Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Foto: DNEVNIK.hr Političari i TikTok - 6 Političari i TikTok - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Političari i TikTok - 5 Galerija 1/9 >>
Iz svijeta stižu ozbiljne najave o zabrani korištenja megapopularne društvene mreže TikTok zbog sumnji na špijunažu. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je što planira Hrvatska i tko su najpoznatiji tik-tokeri među političarima.

Damir Habijan jedan je rijetkih HDZ-ovaca na Tik Toku. Profil je objavio prije mjesec dana.

"Vlada i ministarstva službene profile na TikToku nemaju. Hoće li se kao i u Briselu zabraniti zaposlenicima - tek će vidjeti", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

"Tako sam malo na tim društvenim mrežama da mene u ovom trenutku to ne brine", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

HDZ službeni profil nema. SDP ga je tek nedavno otvorio. U mjesec dana prikupili su 318 pratitelja. Nije TikTok jedina ugroza sigurnosti, tvrdi šef SDP-a.

"TikTok je opasan kao i sve društvene mreže ako govorimo o njegovom učinku, a koristi li se za špijuniranje ili ne - dok me netko ne uvjeri na mom mobitelu će biti", mišljenja je Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Crni Ante - 2 katar je kriv za sve! U godinu dana do 200 tisuća pratitelja: Naš mladi influencer otkriva tajnu svojeg uspjeha!

Kao i na mobitelima brojnih zastupnika. Najčešće ga koriste za međusobne političke obračune. TikTok koristi i MOST. Za zabrane nisu.

"Treba regulirati i zaštitu osobnih podataka i mogućnost špijunaže
putem društvenih mreža posebno od nedemokratskih režima kakva
je Kina, a isto tako treba zaštiti djecu i mlade od nepoželjnih sadržaja", rekao je Nikola Grmoja.

"Ukoliko službe procijene da takvi alati predstavljaju potencijalnu opasnost svi ćemo se mi morati uskladiti s time", kazala je Marijana Puljak.

Službe za sad prate situaciju. A dok ne bude drugačije i sama policijska akademija i dalje će na TikToku privlačiti mlade.

 

Više o političarima na TikToku pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene