Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar i dalje problem

"Okružen sa svih strana": Požar kod Omiša pod kontrolom, vatrogasci dežurali cijelu noć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak navečer, iza 20 sati buknuo je veliki šumski požar iznad Lokve Rogoznice kod Omiša.

Veliki požar koji je buknuo kod Omiša uz brzu intervenciju vatrogasaca stavljen je pod nadzor u ponedjeljak navečer, a kako nam je u utorak ujutro potvrdio vatrogasni zapovjednik Višeslav Pešić, i dalje je pod kontrolom.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

"Možemo reći da je sve dobrano gotovo. Požar je okružen sa svih strana, na terenu su vatrogasci koji nadziru požarište, obrađuju se rubovi požara i ulazi prema središtu“, rekao je Pešić. Probleme jedino stvara vjetar, ali nadaju se da neće pogoršati situaciju.

U gašenju požara sudjelovalo je oko 100 vatrogasaca, a probleme su im zadavali orkanski vjetar i nepristupačan teren. Zbog loših vremenskih uvjeta i opasnosti od ponovnog aktiviranja požara vatrogasci su ostali nadzirati požarište sve do jutra.

"Situacija je sada zadovoljavajuća. Okružili smo ga i nadamo se da će ovako ostati do jutra. Oko 100 vatrogasaca je na terenu", rekao je Višeslav Pešić, zamjenik glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika za operativno područje Omiš, u ponedjeljak navečer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene