Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslani na obradu

Kumrovec: Pronađeni posmrtni ostaci pet žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preliminarnim nalazom utvrđeni su posmrtni ostaci pet žrtava, koji će se, radi daljnje obrade, dostaviti zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Na lokaciji 'Razvor' u općini Kumrovec pronađene su kosti ljudskog podrijetla, a preliminarnim nalazom utvrđeni su posmrtni ostaci pet osoba za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Pročitajte i ovo Obilježavanje Igmanskog marša - 7 Stigle tisuće ljudi FOTO Vijorile se zastave Jugoslavije, isticale petokrake... Pogledajte kako je obilježena jedna od najznačajnijih operacija NOB-a Ilustracija Strašni prizori u SAD-u Usred pustinje pronađena tijela šestero ljudi, policija istražuje ubojstvo

Iz Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja priopćili su danas kako su 20. listopada zaprimili prijavu MUP-a o pronalasku kosti ljudskog podrijetla prilikom čišćenja odvodnog kanala u Općini Kumrovec.

Temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, 28. i 29. listopada djelatnici Uprave pristupili su iskapanju i ekshumaciji posmrtnih ostataka mogućeg grobišta.

Ekshumirano 37 Hrvata koje su ubili partizani

Preliminarnim nalazom utvrđeni su posmrtni ostaci pet žrtava, koji će se, radi daljnje obrade, dostaviti zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Iz Uprave za zatočene i nestale navode i kako su danas, također po MUP-ovoj prijavi, nastavili s ekshumacijom na grobištu Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja na lokaciji 'Rašaška – Bobare', pet kilometara sjeverno od Okučana u Brodsko-posavskoj županiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene