Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojica talijanskih državljana

Kod Cavtata potonula jahta, posada se spasila prekrcavanjem u gumenjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros, nešto prije 8 sati, na 25 nautičkih milja jugozapadno od Cavtata, zbog požara koji je izbio potonula je jahta 'Angielo', a dva člana posade talijanskog državljanstva spasila su se prekrcavanjem u gumenjak.

Talijani su gumenjakom krenuli prema Tivatu u Crnoj Gori. Članovi posade uputili su u 6 sati poziv upomoć Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, a o događaju je obaviještena i Lučka kapetanija Dubrovnik. Budući je u blizini pozicije jahte „Angielo“ uočen je kontejnerski brod „Fesco Ascold“ koji je bio na putu za luku Ploče te je upućen pružiti pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju Cavtat - 2 Kako je to moguće? Sanacija i gradnja rive u Cavtatu, koji je zaštićena kulturna cjelina, dobila dozvole bez suglasnosti konzervatora

Istodobno, zahtjev za slanjem spasilačkog broda poslan je i Službi za traganje i spašavanje na moru Rim koja je javila kako nije u mogućnosti poslati brod za spašavanje i prebaciti posadu u Italiju unutar četiri sata.

U međuvremenu se posada s potonulog broda odbila prebaciti na brod „Fesco Ascold“ te je inzistirala da samostalno nastavi plovidbu gumenjakom prema luci Tivat u Crnoj Gori. Jahta je, naime, pod nizozemskom zastavom, plovila iz Pescare za luku Tivat.

Brod ” Fesco Ascold ” nastavio je putovanje prema luci Ploče, a posada s gumenjakom, umjesto u Crnu goru, oko 10:40 sati došla je u Staru gradsku luku Dubrovnik gdje ih je preuzela Pomorska granična policija koja će utvrditi identitet članova posade, uzeti iskaze i obaviti potrebnu policijsku proceduru. Nakon toga će policija posadu s gumenjaka dovesti u Lučku kapetaniju Dubrovnik gdje će prijaviti i dati iskaz o havariji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene