446102
446102
446102
446102
446102

Bandić: 'Najugroženiji u Zagrebu dobivaju besplatno dopunsko osiguranje'

'Koalicija za premijera' predstavila je izborni program u Kninu.

 
 
 
 
Bandić predizborno u Kninu (Video: Dnevnik Nove TV)
Bandić predizborno u Kninu (Video: Dnevnik Nove TV)

Program će predstaviti Milan Bandić, predsjednik 365 – Stranke rada i solidarnosti, Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke: Reformisti, Ljubo Jurčić, predsjednik Novog vala - Stranke razvoja, zatim Jurica Šoić prvi čovjek HSS-a Stjepan Radić te Milivoj Špika, čelnik Bloka umirovljenici zajedno.

Radimir Čačić (NS Reformisti) kazao je koji su naglasci na kojima njegova stranka inzistira.

'Decentralizacija zemlje nužna je za zemlju kakva je Hrvatska, koja je po mnogo čemu najneuspješnija u Europi, i jedina bolesnija po pitanju centralizacije od nas je Grčka. Na bolestan i štetan način upravlja se Hrvatskom.

Treba skinuti teret nadgradnje s krhkih pleća hrvatskog gospodarstva koje se bori i uspijeva jedva preživjeti. Javna uprava, javne tvrtke su nadgradnja koja je preveliki teret, a premali rezultat. Za javne tvrtke predlažemo depolitizcaiju te JPP u energetskom sektoru. U gospodarskom smislu je formiranje garancijskog fonda za podršku svakoj investiciji i gospodarstvu.

Subvencionirani vrtići, besplatni i dostupni u svakom selu, besplatno obrazovanje, prijevoz i dužbenici od osnovne do srednje škole, te besplatno visokoškolsko obrazovanje', poručio je Čačić.

Milan Bandić istaknuo je koji su prioriteti Hrvatske, odnosno pet stvari koje 'Koalicija za premijera' želi afirmirati.

'Nema naprijed dok ne afirmiramo pet stvari. Znanje, struku i kompetenciju, sposobne a ne podobne. To je rak koji razara Hrvatsku posljednjij 25 godina. Druga afirmacija je afirmacija rada - u Hravatskoj treba prestati honorirati nerad. Mi još živimo na veresiju, a veresija je pokojna. Treće je afirmacija obitelji i demografske obnove, a četvrto solidarnost koje nema, osim u Zagrebu. Peto je zajedništvo koje Hrvatskoj trebao kao ozeblo sunce, i čovjek koji će to omogućiti i preskočiti ideološke role', kazao je Bandić.

Poručio je kako je uvjeren da će nakon 11. rujna Hrvatska biti kao i Grad Zagreb, država po mjeri svakog čovjeka. Bandić je najavio da će u naredna dva tjedna u Zagrebu gradska uprava najugroženijima omogućiti dopunsko zdravstveno osiguranje. 

Koalicija je u utorak potpisala sporazum u Vukovaru

'Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti. Uvjeren sam da će Hrvatska poslije 11. rujna krenuti pravim putem. Neka građani 11. rujna glasaju za sebe i bolji život, ako žele da žive kao Zagrepčani. Ako su za eksperimente kao i do sada, onda neka glasaju za one koji su ih 'dopeljali' do prosjačkog štapa“, rekao je prilikom potpisivanja Bandić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se