Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen gospodarski program

Koalicija predvođena Živim zidom predstavila se u Varaždinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić u Varaždinu je predstavio kandidate u 3. izbornoj jedinici i gospodarski program svoje koalicije, a kako kaže, program se razlikuje od drugih po tome što nije marketinški program koji se zaboravlja u izbornoj noći.

Predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić u srijedu je u Varaždinu predstavio kandidate u 3. izbornoj jedinici i gospodarski program koalicije, u kojoj su i stranka Promijenimo Hrvatsku, Udruga Franak, Akcija mladih, Abeceda demokracije, Hrvatska demokratska seljačka stranka i Međimurska stranka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izborni razgovori 'IDEMO OSVOJITI VLAST' Ivan Vilibor Sinčić uvjeren: 'Hrvatska bez SDP-a i HDZ-a je moguća' Slika nije dostupna Rok 7 dana Koalicija Živog zida od Ureda za reviziju traži nalaze o financiranju stranaka

Sinčić je istaknuo da su ujedinili znanje, mladost, akciju i iskustvo oko višeg cilja, „Hrvatske u kojoj se može živjeti, u kojoj institucije funkcioniraju“. Program te koalicije, rekao je, razlikuje se od drugih po tome što nije marketinški program koji se zaboravlja u izbornoj noći.

„Imamo i znanja i hrabrosti suprotstaviti se financijskoj oligarhiji. Nudimo način kako preusmjeriti novac poslovnih banaka u realno gospodarstvo i zapošljavanje. Jedno od rješenja je reprogramiranje domaćeg kunskog javnog duga, čime bi se oslobodilo 5,1 milijardi kuna, a drugo je preusmjeravanje 7 milijardi kuna iz HNB-a u programe poput zapošljavanja“, kazao je Sinčić. Takav program je u Mađarskoj zaposlio 240.000 ljudi, rekao je Sinčić. Najavio je i dizanje minimalne plaće na 5000 kuna kroz četiri godine, plaćanje poreza po realizaciji te dizanje neoporezivog dijela plaće na 5000 kuna.

Poziv Grada Zagreba na otpis dijela dugova za režije Ivan Vilibor Sinčić je ocijenio predizbornim potezom Bandićeve „Remetinec koalicije, u kojoj je zagrebački gradonačelnik sa sumnjivim, potrošenim političarima“.

Osvrnuo se i na program HDZ-a rekavši da ga to podsjeća na 2003. godinu i Ivu Sanadera, "a potom su se povećali porezi, javni dug i korupcija".

Dvije najveće stranke, HDZ i SDP, naizmjenično nastavljaju tamo gdje je ona druga stala, rekao je i poručio da ne postoji mogućnost suradnje nakon izbora.

Ponovio je i da je za smanjivanje broja općina, a tu reformu javne uprave opisao je riječima: „Manje političara, manje korupcije“.

Na predstavljanju kandidata koalicije, koja na izbore ide pod sloganom „Jedina opcija“, kandidatkinja Vladimira Palfi, prva na listi u 3. izbornoj jedinici, istaknula je da će naglasak u tom dijelu Hrvatske biti na poljoprivredi, za čiji bolji položaj se Živi zid, naglasila je, bori posljednjih pet godina.

Predsjednik Hrvatska demokratska seljačka stranka (HDSS) Ivan Martan, šesti na listi, rekao je da se Živi zid bori za pravdu i poštenje, a njegova stranka "tu dodaje i obitelj koja je temelj društva".

Suzana Đanić iz Živog zida, treća na listi, naglasila je da će se koalicija posvetiti osiguravanju besplatnog zdravstvenog osiguranja i reformi obrazovanja, a Branimir Bunjac, koji je na listi u 3. izbornoj jedinici na drugom mjestu, naglasio je da je Živi zid s vjerodostojnom politikom i sa samo jednim saborskim zastupnikom bio jaki glas istine. Na izborima u studenom prošle godine Živi zid je samostalno prešao prag u 3. izbornoj jedinici, ali nije dobio mandat, rekao je Bunjac, koji smatra da će ovoga puta imati barem jednog zastupnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene