448559
448559
448559
448559
448559

Koalicija Jedina opcija: Vladajuće stranke pogodovale su "ovršnoj mafiji"

  • , 31.08.2016., 14:16
  • Autor:
  • komentara

Prema riječima predsjednika Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, glavna mjera koju treba poduzeti jest da troškovi ovrhe, odnosno Fine, odvjetnika i javnog bilježnika ne smiju prijeći iznos duga, te je ustvrdio kako su vladajuće stranke namjerno propustile donijeti takvu ili sličnu mjeru jer žele pogodovati interesima ovršne mafije.

 
 
 
 
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Čelnici koalicije "Jedina opcija" koja okuplja Živi zid, Promjenimo Hrvatsku, Franak i Akciju mladih najavili su u srijedu kako će u idućih nekoliko dana objaviti svoj prijedlog modela prevladavanja poteškoća 330.0000 zaduženih i blokiranih te su optužili vladajuće stranke da pogoduju "ovršnoj mafiji" umjesto da rješavaju probleme zaduženih i blokiranih.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"U dužničko ropstvo su nas doveli naši politički protivnici, čak i ove najmlađe stranke, Most, koje su sudjelovale u vlasti, jer su donijeli ovršne zakone i pogodovali ovršnoj mafiji, pojedinim odvjetničkim uredima koji su izgradili biznise i imaju stotine i stotine nekretnina u svojem vlasništvu. To su sve izgradili na pljački malih hrvatskih građana", izjavio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na splitskoj Rivi na predstavljanju kandidata koalicije "Jedina opcija" za 10. izbornu jedinicu.

Sinčić: Troškovi ovrhe ne smiju prijeći iznos duga

Po njegovim riječima, glavna mjera koju treba poduzeti jest da troškovi ovrhe, odnosno Fine, odvjetnika i javnog bilježnika ne smiju prijeći iznos duga, te je ustvrdio kako su vladajuće stranke namjerno propustile donijeti takvu ili sličnu mjeru jer žele pogodovati interesima ovršne mafije.

"Znamo da su ti interesi povezani s vladajućim strankama koje su donosile ovršne zakone, a kako su se ovršni zakoni mijenjali bili su sve rigorozniji, a za dužnike je stanje bilo sve teže", istaknuo je Sinčić.

Podsjetio je kako je u Hrvatskom saboru dao u proceduru prijedlog izmjena i dopuna Ovršnog zakona, ali to su, kako je rekao, svi ignorirali tako da nije bilo ni prvog čitanja.

"Tada nikome nije bilo stalo do hrvatskih građana - blokiranih, ovršenih i prevarenih. Sada su se odjedanput svi sjetili da tu treba nešto napraviti, a ja poručujem kako je to još jedan 'spin' i prevara birača, te da oni, vladajući, nemaju ni najmanju namjeru osloboditi hrvatske građane iz dužničkog ropstva, iz stanja kakvo ne postoji nigdje u Europi," kazao je Sinčić.

On smatra kako hrvatske građane iz dužničkog ropstva mogu izvući "samo oni koji su se iskazali u toj borbi". "Ako, već, ne osvojimo vlast, borit ćemo se da novi saziv Sabora odmah na dnevni red uvrsti prijedlog izmjena Ovršnog zakona", najavio je Sinčić.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović rekao je kako će u ime koalicije "Jedina opcija" uskoro obznaniti prijedlog mjera za prevladavanje poteškoća blokiranih i zaduženih.

"U naredna tri ili četiri dana na Facebooku ću objaviti konkretan model rješavanja ovog problema. Poručujem hrvatskoj javnosti - nemojte klonuti vi koji ste blokirani i zaduženi jer mi u koaliciji 'Jedina opcija' znamo, možemo i hoćemo riješiti taj problem i pomoći vam," istaknuo je Lovrinović.

Podsjetio je kako je u Hrvatskoj krajem 2010. bilo, kako je rekao, "samo 25.000 blokiranih i oko šest milijardi kuna ukupnog duga, a danas ih ima 330.000 i 40 milijardi kuna duga".

"Među blokiranih 330.000, njih 40 posto su dužni između 2.000 i 10.000 kuna, a oko 50.000 ili 55.000 blokiranih ima dugovanja do 2.000 kuna", napomenuo je Lovrinović. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se