Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazneno prijavljen

Kninjanin od udruge prisvojio oko 1,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kninska policija podignula je kaznenu prijavu protiv 54-godišnjeg muškarca iz Knina osumnjičenog za zloporabu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene i poslovne isprave, čime si je prisvojio gotovo milijun i pol kuna.

Osumnjičeni Kninjanin protuzakonito je prisvojio novac jedne kninske Udruge i Zadruge, izvijestila je danas šibensko-kninske policije.

Istragom je utvrđeno da je 54-godišnji muškarac, kao predsjednik Udruge i upravitelj Zadruge, od 1. siječnja 2008. do 31. prosinca 2012., kao službena i odgovorna osoba, koristio svoj položaj i ovlasti kako bi si pribavi protupravnu imovinsku korist, navodi policija.

Osimnjičeni Kninjanin je podigao veću količinu novca sa žiro računa Udruge i Zadruge, a da taj novac nije polagao na blagajnu tih pravnih osoba, niti je ustrojio blagajničko poslovanje, već je novac potrošio, odnosno zadržao ga za sebe.

Na taj je način oštetio Udrugu za iznos od najmanje 728.500 kuna, a Zadrugu za iznos od najmanje 707.900 kuna, prisvojivši oko 1.436.000 kuna.

Pročitajte i ovo Danko Bevanda, pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi Obilježavanje oluje Dio branitelja na kraju rata jedva izvukao živu glavu, no ne žale ni za čim: "Ranjen sam u glavu i taj geler je i dan danas u glavi" Policija pred Kninom zaustavila pripadnike HOS-a - 2 Incident zbog Oluje VIDEO Policija zaustavila pripadnike HOS-a, stigle reakcije: "Ovo je cijena hrvatsko-srpske trgovačke koalicije"

>>Sindikalni povjernik osumnjičen da je prisvojio sindikalni novac

Osim toga 54-godišnjak je, kao službena i odgovorna osoba, unosio neistinite podatke u službenu ispravu, odnosno godišnja financijska izvješća, koja je ovjeravao potpisom i službenim pečatom kao da su istiniti, umanjujući prihode i rashode Udruge.

Takva je financijska izviješća dostavljao Uredu državne revizije i Gradu Kninu.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Mladenu Miloševiću, čelniku kninske Udruge Tvrđava - Knin koja okuplja branitelje liječene od PTSP-a.

Po dovršetku istrage osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu, predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave šibensko kninske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene