Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klub zastupnika

Sve zbog Agrokora: SDP odlučuje o opozivu ministra Marića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub zastupnika SDP-a u Saboru odlučuje danas o pokretanju opoziva ministra financija Zdravka Marića te istražnom povjerenstvu za Agrokor. Sjednica Kluba počinje u 15 sati.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je da će SDP pokrenuti u Saboru opoziv ministra financija Zdravka Marića ukoliko on sam ne odstupi.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Jura Stublić Sluša ga i HDZ Otkriveno koliko je SDP platio Juri Stubliću za korištenje hita Rijeke pravde

"Ministar financija koji u ovom osjetljivom trenutku, u kojem hrvatski gospodarski sustav trpi ogromne financijske posljedice, ne može obavljati posao već se izuzima od odlučivanja ne može biti ministar", kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a u subotu.

Podsjetimo, ministar Marić izuzeo se od odlučivanja o Agrokoru budući da je do 2015. bio zaposlenik koncerna, no oporba mu zamjera i druge stvari poput toga da je šutio o dugu kompanije. 

Bernardić je također najavio da će tražiti osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Očito je postojao paralelni sustav financiranja, s kojim su bili upoznati mnogi, a koji je omogućavao radnje koje nisu dopuštene van nadzora regulatornih tijela. Želimo istražiti što se sve događalo u Agrokoru", poručio je Bernardić.

Na dnevnom redu Klub zastupnika SDP-a bit će i zahtjev DORH-a za novim skidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi o kojem se prvo treba očitovati Mandatno-imunitetno povjerenstvo. DORH je zatražio i zatvorenu sjednicu MIP-a što je Sauchina odvjetnica, Ivana Saucha, danas ocijenila šokantnim.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene