Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve Drugog svjetskog rata

Klis: Ekshumirani posmrtni ostatci sedam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekshumaciju posmrtnih ostataka sedam osoba jučer su u zaseoku Šolići, u mjestu Brštanovo kod Klisa, obavili policija, dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu Stanko Grbavac i patolog dr. Antonio Alujević, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Policija je danas potvrdila kako je riječ o sedam ljudskih kostura, žrtava iz Drugog svjetskog rata koji su pronađeni na dva lokaliteta u Šolićima. Na prvom lokalitetu - na Ravnim Njivama, pronađena su četiri ljudska kostura, dok su u Jačinovcu pronađena još tri kostura.

Kako se doznaje, nekoliko mještana - svjedoka su policiji i istražnom sucu kazali da su žrtve civili iz Unešića, Dicma i Primorskog Doca koji su pokopani na nekoliko mjesta. Prema priči mještana objavljenoj u lokalnom mediju, na tom su području 1944. godine partizani 'Mosećke leteće čete' ubili oko 20 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekshumirani posmrtni ostaci 221 Bošnjaka Slika nije dostupna U Podunavlju ekshumirani posmrtni ostaci 8 osoba

>> Nastavljena ekshumacija iz masovne grobnice

Patolog dr. Antonio Alujević potvrdio je kako je sedam pronađenih ljudskih kostura zakopano u zemlji više od 50 godina. Posmrtni ostatci bit će prevezeni na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split gdje će se obaviti identifikacija žrtava. Najavljen je i nastavak ekshumacija na tom području. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene