442944
442944
442944
442944
442944

Ministar turizma o ljetovanju Tihomira Oreškovića na račun države

  • , 11.07.2016., 13:35
  • Autor:
  • komentara

Ministar turizma Anton Kliman na pitanje novinara o ljetovanju tehničkog premijera Tihomira Oreškovića u državnoj rezidenciji u ponedjeljak je kazao da je to zato jer je čuvana osoba koju treba štititi bez obzira bio premijer ili tehnički premijer.

 
 
 
 
Ministri o ljetovanju premijera Oreškovića (Video: Vijesti u 14)
Ministri o ljetovanju premijera Oreškovića (Video: Vijesti u 14)

Anton Kliman, koji je također 'tehnički' ministar, na pitanja o ljetovanju Tihomira Oreškovića novinarima je odgovarao nakon predstavljanja predstojećeg natječaja za sredstva iz Europskog socijalnog fonda (ESF) namijenjenih boljem uključivanju i zapošljavanju ranjivih skupina u sektor turizma i ugostiteljstva koje je u zagrebačkom hotelu Esplanade okupilo više oko 150 predstavnika turizma, zavoda za zapošljavanje i drugih zainteresiranih iz cijele Hrvatske.

Komentirajući novinarsko pitanje da je 'dio javnosti burno reagiralo na ljetovanje tehničkog priemijera Oreškovića na državni račun u državnoj rezidenciji kod Rijeke, Kliman je kazao da "koliko je pratio sve godine svi su premijeri ljetovali u rezidencijama iz notornih razloga".

"Oni su čuvane osobe, dakle moraju biti u destinaciji gdje ih je moguće štititi, i bez obzira je li on tehnički ili premijer štititi ga se mora. Nekim se situacijama jednostavno morate 'povinuti', kazao je Kliman.

Na pitanje, kakvu poruku javnosti time šalje Orešković, Kliman je kazao: "Ne znam koji su bili njegovi motivi da ode tamo, vjerojatno će se znati koliko je tamo i potrošio, ali situacija je takva i siguran sam da nitko ne bi volio imati za vratom osiguranje da mu prate svaki korak negdje drugdje i to je vjerojatno razlog odmora tamo". (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se