Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija tvrdi suprotno

Klemm: Braniteljski prosvjed nije nelegalan, već spontano okupljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava zagrebačka očitovala se kako branitelji nisu prijavili prosvjed u Savskoj 66 gdje su već 101 dan.

Prosvjed branitelja nije nelegalan, riječ je o spontanom okupljanju koje ne treba prijaviti policiji, rekao je u srijedu Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od vođa braniteljskog prosvjeda koji već 101 dan traje ispred Ministarstva branitelja.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Glavaš u Savskoj: 'Ne vjerujem da ste poluga HDZ-a, ne dajte da manipuliraju vama'

'Prosvjed nije nelegalan, već spontano okupljanje koje se ne treba prijaviti policiji', izjavio je Klemm, upitan za komentar navoda iz Policijske uprave zagrebačke da branitelji nisu prijavili prosvjed, kojim traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića i suradnika te raspravu o ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelja.

Klemm je žalosnim ocijenio što državne institucije ne gledaju zašto su se branitelji okupili, već samo jesu li se okupili legalno ili nelegalno.

Izaslanstvo hrvatskih župana posjetilo branitelje u Savskoj

To što su prosvjednici ispred Ministarstva podigli šator komentirao je riječima "je li trebalo da se naši hrvatski ratni vojni invalidi smrzavaju po ovom vremenu".

"Hrvatski branitelji okupljeni u Savskoj 66 nikada neće dopustiti novi Bleiburg ili vukovarsku bolnicu, te neće ostaviti hrvatske ratne vojne invalide na milost i nemilost onih koji nisu bili s nama 1991. godine u Domovinskom ratu", poručio je Klemm. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene