Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smijeh, glazba i radost

'Klaunovi doktori' posjetili djecu na onkološkim odjelima u bolnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Gala klaun-vizita" organizirana je na onkološkim odjelima KBC Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split i KBC Osijek.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, klaunovi doktori i njihovi prijatelji glazbenici posjetili su danas mališane oboljele od malignih bolesti koja se liječe na onkološkim odjelima hrvatskih bolnica, kako bi im smijehom, glazbom i životnom radošću olakšali dugotrajan boravak u bolnici.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

"Gala klaun-vizita" organizirana je na onkološkim odjelima KBC Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split i KBC Osijek.

Posjet klaunovadoktora i njihovih prijatelja glazbenika, kojim žele ukazati na potrebe djece oboljele od malignih bolesti i njihovo pravo na sve ono što djetinjstvo u sebi sadrži - igru, smijeh, obitelj i prijatelje u bolničkom okruženju, organiziraju udruge Krijesnica i Crveni nosevi - klaunovidoktori.

Klaunovi crvenog nosa uveseljavaju bolesnu djecu

"Crveni nosevi" klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i dr.) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima kako bi se lakše nosili sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Provedbom svojih programa klaunovidoktori su od listopada 2010. do prosinca 2013. ostvarili 462 posjeta zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Za svoj rad u bolnicama dobitnici su nagrade "Ponos Hrvatske" za humano djelo. U udruzi djeluje 13 klaunovadoktora koji redovno posjećuju bolnice u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, te povremeno u ostalim gradovima Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene