Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju izgradnju nove zgrade

Kiša i tuča oštetili prostorije splitskog fakulteta: "Nadamo se da će ministrica Žalac jednim okom pogledati na Split"

Dražen Čular, prodekan za financije i poslovnu politiku KIF-a (Foto: Dnevnik.hr)
Dražen Čular, prodekan za financije i poslovnu politiku KIF-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dražen Čular, prodekan za financije i poslovnu politiku KIF-a (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Čular, prodekan za financije i poslovnu politiku KIF-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tuča i oblina kiša u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Nevrijeme praćeno tučom i jakom kišom pogodilo je Split. U kratkom vremenu voda je poplavila nekoliko objekata.

Kiša i tuča stvorile su rijeku u športskim objektima na Poljudu.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Ilustracija Najgore na sjeveru U nevremenu koje je pogodilo susjede ozlijeđeno najmanje 110 ljudi: Uz oluju padala je tuča veličine teniske loptice

"Nije nastala znatna financijska šteta. Međutim, svaka nova kiša značajnijeg oblika dovodi nas u situaciju u kojoj strepimo", rekao je Tomislav Borozan, ravnatelj JU Športski objekti Split.

Voda je na splitskom Kineziološkom fakultetu doslovno curila iz zida.

"Poplavljena je dvorana i svlačionice. Sama zgrada je u vrlo lošem stanju. Curi sa svih strana u nemamo dovoljno kvadratnog prostora", rekao je Alen Miletić, profesor na KiF-u.

Zgrada Fakulteta izgrađena je prije Drugog svjetskog rata. Jedno je vrijeme bila konjušnica ali i stanica za otkup bilja, kažu na KIF-u.

"Mi ne možemo znati prijeti li zgradi urušavanje. To je stara zgrada. Izgleda kako izgleda i sad moramo zvat stručnjake da vide situaciju", rekao je Dražen Čular, prodekan za financije i poslovnu politiku KIF-a.

"Nadamo se da će ministrica Žalac jednim okom pogledati na Split"

Postoji projekt za izgradnju nove zgrade.

Jedan dio Sveučilišta je uređen po novim standardima a jedan dio je u takvom stanju da se ne može ni prava nastava odvijati. To moramo rješavati dugoročno. Prijavili smo se na infrastrukturne projekte, ali taj projekt je nažalost odbijen" ispričao je, Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu.

"Prijavili smo se na natječaj Ministarstva za predodabir. Dobili smo čudan odgovor da mi nismo znanstveno-obrazovna institucija. Pisali smo žalbu i očekujemo da će ministrica Žalac, koja odlučuje o tome, jednim okom pogledati na Split", rekao je Čular.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene