Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isprika Siniši Prpiću

Kirin: To je bila moja slabost, javno vam se ispričavam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jin1, odnosno Kirin, Prpića je prozvao za lažnu svotu novca na računima u propalim virovitičkim zadrugama. I prije toga se godinama, pod krinkom jina1, gradonačelnik u komentarima obračunavao s političkim protivnicima i neistomišljenicima.

Nakon 'internetske afere' virovitički gradonačelnik Ivica Kirin pokazao je jučer na sjednici gradskog vijeća dosad nepoznato lice. Bez suvišnih objašnjavanja, ponizno se za govornicom javno ispričao vijećniku mr. Siniši Prpiću (HSPD), a zatim i svima koje je ikad uvrijedio u svom javnom ili privatnom djelovanju.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin (Foto: Dnevnik.hr) SLUČAJ VIROVITICA Ivica Kirin za Dnevnik Nove TV otkrio kako su nestali milijuni iz gradske blagajne i zašto to nitko nije mogao ranije uočiti Slika nije dostupna na zahtjev oporbe Gradsko vijeće Virovitice raspravljat će o nestanku milijuna iz blagajne i tragičnoj smrti pročelnika za financije

'Nisam se skrivao'

Samo dan prije Prpić je zatražio javnu ispriku od Kirina, kao uvjet da odustane od privatne tužbe protiv njega za klevetu i uvrede, a zbog komentara koje je Kirin skriven iza nadimka jin1 u ožujku ove godine pisao na lokalnom portalu Virovitica.net. Jin1, odnosno Kirin, Prpića je prozvao za lažnu svotu novca na računima u propalim virovitičkim zadrugama. I prije toga se godinama, pod krinkom jina1, gradonačelnik u komentarima obračunavao s političkim protivnicima i neistomišljenicima.

'To je bila moja ljudska slabost i ne znam kako bih je obranio. Mogu samo reći da se ni u jednom trenutku nisam skrivao iza tuđih računala nego sam znao da se sve to može objaviti', rekao je Kirin, koji je objasnio da je shvatio kako su njegove reakcije samo plod posla koji obavlja i da nikoga ne mrzi.

'Javno se i osobno ispričavam vama, vijećniče Prpiću, i žao mi je. Ispričavam se i svima onima koje sam povrijedio, uvrijedio ili izazvao kod njih nelagodu na bilo koji način, kako na internetu tako i u životu, kroza svoje osobno ili političko djelovanje', istaknuo je Kirin.

Bez odjeka

Rekao je da je pronašao svoj osobni mir te da je shvatio kako mora mijenjati sebe. Nakon isprike recitirao je molitvu Majke Terezije. Prpića, kojemu je Kirin u komentarima na lokalnom portalu poručio da će mu “lizati onu stvar” kada budu zajedno na vlasti, isprika se nije dojmila.

'To je uvreda za Majku Terezu. Osobno ne vjerujem u tu priču, duhovnu reinkarnaciju u četrdesetoj godini. Tražim od njega da podnese ostavku. Nakon afera božićni lov, Fimi Medije te ovog internetskog skandala, to bi bio moralan i ispravan čin, ako mu je stvarno stalo do ljudi' istaknuo je Prpić koji kaže da će o privatnoj tužbi još razmisliti.

Gradonačelnik je u internetskoj aferi otkriven kada je na sudski zahtjev zagrebački MUP 3. lipnja virovitičko-podravskoj policiji dostavio podatke o IP-adresi računala s kojega su pisani komentari. Četiri dana kasnije, virovitička policija Općinskom sudu dostavlja dopis da ni nakon obavljenih provjera nije uspjela otkriti identitet osobe koja se nalazi iza pseudonima jin1. Siniša Prpić tada, pak, sudu dostavlja dopunski zahtjev na osnovi kojeg se u kratku roku HT očitovao da je riječ o IP-adresi računala Ivice Kirina.  (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene