Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motivi mafijaških obračuna

King: Obračun na Rakitju bio je neprofesionalan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obračun mafijaša u Rakitju hrvatska je policija okarakterizirala pucnjavom zbog ljubomore.

Ali iz Srbije već stižu tvrdnje da je napad na Sretka Kalinića zapravo naredio vođa narko-kartela i navodni balkanski šef kokainskih ruta, Darko Šarić. Likvidirati Sretka Kalinića zvanog Zver, vjerojatnog ubojicu Cvetka Simića čije je tijelo pronađeno u jarunskom jezeru po srbijanskim izvorima bio je nalog, a ne spontana reakcija ljubomornog mafijaša. Svi su oni navodno radili za Šarića, živjeli od prodaje droge i ubojstava. Godinama su se krili po raznim selima, unajmljivali stanove, komunicirali internetom. Motiv obračuna na jezeru u Rakitju vrlo lako bi mogao biti novac. Stručnjaci ne žele kalkulirati o tome, ali tvrde, bilo je neprofesionalno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užas u Francuskoj VIDEO Nasred ulice zapucali i ubili dijete (10): Muškarac mislio da mu se nećak spasio, a onda je uslijedio šok Ilustracija U SUSJEDSTVU Kriminalci iz zatvora u BiH planirali ubiti državnog tužitelja: Koristili se misterioznom aplikacijom

>> VIDEO: Pogledajte kako je uhićen Miloš Simović

>> Čime se bave i koga zapravo tajne službe prate?

'Jer čak i po srpskom zakonu odnosno po načinu izvršenja postoji takozvani treći hitac ovjera, koja se puca u glavu da žrtva ne bi ostala živa, da ne bi mogla govoriti. Nitko pametan ne ostavlja iza sebe živi jezik,' rekao nam je Marijan Kraljević-King, stručnjak za sigurnost. Je li razlog propucavanja bila ljubomora, kako uvjerava hrvatska policija, ili iza ovakve neuspjele naredbe stoji netko drugi može se samo kalkulirati. Poznato je samo da je dvojac jedno vrijeme živio na zagrebačkom Laništu.

'Javna tajna je da Lanište, pa i neki drugi kvartovi kao što je jučer bila Knežija, pa su bili dečki s Knežije, su poznata sastajališta ljudi koji su skloni vršenju kaznenih djela. Ja jako teško mogu povjerovati da službe sigurnosti Republike Hrvatske o tome nemaju pojma. Ali da li su one bile potaknute od politike, uvijek od politike, da se oko toga previše ne angažiraju, to je vrlo veliko pitanje,' dodao je Kraljević-King.

A pitanja je doista mnogo. Prije nekoliko godina u Mostaru je nestalo 200-tinjak hrvatskih putovnica. Jesu li osobe s krivim identitetom unesene u te putovnice, je li učinjeno sve da se stave izvan snage, kontroliraju li se prijave boravaka. Na kraju krajeva, kako to da susjedstvo na Laništu baš ništa nije primjetilo.

>> 'Ja sam Sretko Kalinić, i ubio sam 20 ljudi'

>> Karamarko: Dobili smo niz korisnih podataka

'Oni govore jednim potpuno drugim jezikom, pogotovo beogradski milje govori jednim jezikom koji se zove 'aćenje' dakle jednim razvučenim jezikom, ekavicom, kako to da nitko od građana od normalnih građana nije rekao čujte, tu se kreću neki čudni ljudi,' rekao je King. Atentat na Pukanića, raskomadano tijelo Cvetka Simića, sada i propucavanje okorjelih kriminalaca stvari su koje se do sad nisu odvijale na našem teritoriju.

No, stručnjaci smatraju 'obični građanin sasvim sigurno nije meta organiziranog kriminala.' Jer, oni to ne rade iz hobija. U svakom slučaju, Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala. Milan Jurišić i Ninoslav Konstantinović, samo su neki od poznatih kriminalaca koji uspješno bježe već godinama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene