Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je zapelo?

Kinezi ga riješili u 6 mjeseci; evo koliko ga rade Hrvati! I još nije gotov!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li koliko je vremena trebalo Kinezima da prebroje stanovništvo? Nepunih 6 mjeseci. Hrvatska to čini već nepune dvije godine. Zbog iznimno sporog sustava, državni zavod za statistiku uvodi noćnu smjenu, kako bi što prije saznao koliko Hrvatska ima stanovnika.

Koliko Hrvatska ima stanovnika, prebrojat će se po noći. Državni zavod za statistiku odlučio je ubrzati proces prebrojavanja ljudi, 85 službenika zbrajat će koliko nas ima u noćnoj smjeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaju nekoliko dana Njemačka pod hitno povlači zaposlenike iz Rusije: "Ovo je neopravdana i neshvatljiva odluka" Ilustracija prema podacima iz 2021. Najviše je Ivana i Marija, a od sada u novoj tražilici DZS-a možete provjeriti s koliko ljudi dijelite ime

'Ako neki problem treba riješiti, riješiti ga u zadanom roku, onda je jedini odgovor da treba raditi više i ako treba u tri smjene', kaže Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

>> Izigrani: Doznajte kako i zašto su prevareni popisivači stanovništva

Kao i 400 drugih kolega, i Ivan je u travnju prošle godine popisivao stanovništvo. 'Sve se odrađivalo kako je trebalo, još smo mi radili duple provjere svih podataka', kaže Ivan. Zašto i kako je sustav prebrojavanja zakazao, ne shvaća ni sam.

Porezni obveznici popis stanovništva platili su 160 milijuna kuna, radilo ga je 17 tisuća ljudi. Dvije godine poslije više od 160 tisuća podataka nije obrađeno. A kad se i obrade, bit će zastarjeli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene