Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mostovi, tuneli, podvožnjaci...

Kinezi izabrali hrvatsku tvrtku za višemilijunski posao - Sklopili ugovor vrijedan 34,5 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska tvrtka CRBC (China Road and Bridge Corporation) koja u Crnoj Gori gradi autocestu prema Srbiji, kao partnera je odabrala hrvatsku tvrtku Skladgradnju iz Splita s kojom je u utorak potpisala ugovor vrijedan 34.500.000 eura.

Predstavnici tvrtke Skladgradnja predvođene direktorom Slavenom Žužulom i Jozom Žužulom uz prisutnost kineskih investitora i hrvatske veleposlanice u Crnoj Gori Ivane Perić u Podgorici potpisali su ugovor za izvođenje radova.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Predmet ugovora je izvođenje radova na autocesti: Bar – Boljare, dionica: Smokovac- Uvac – Mateševo koja će povezati sjever i jug Crne Gore.

Ugovor vrijedan preko 34.500.000 eura obuhvaća izgradnju mostova, tunela te brojnih podvožnjaka, potpornih zidova i radova na trasi.

Slaven Žužul, direktor Skladgradnje, zadovoljan je poslom jer je splitska tvrtka odabrana među jakom konkurencijom.

“Prije svega želio bih zahvaliti tvrtki CRBC na odabiru i na ukazanom povjerenju. Raduje nas suradnja s velikom kineskom kompanijom i ovo je početak uspješne suradnje ne samo na ovom, nego i na budućim projektima tvrtke CRBC koja sa svojih 50.000 zaposlenika i poslovnom mrežom diljem svijeta ostvaruje velike rezultate. Početak radova očekuje se za mjesec dana. Imamo u planu zaposliti preko 200 djelatnika. Radovi na izgradnji prve dionice trajat će više od dvije godine“, prenose elektronički mediji u Crnoj Gori. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene