Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kerumu naređena obustava gradnje u "Nadi Dimić"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija donijela je rješenje kojim se naređuje obustava daljnje rekonstrukcije poslovnih građevina u bivšoj tekstilnoj tvornici "Nade Dimić", a protiv svih sudionika u gradnji podnijete su odgovarajuće prijave, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Pročitajte i ovo Pala skela u središtu Zagreba - 3 oglasili se i o zidu u Maksimiru Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova" Spomenik voljenom automobilu - 3 Svi ga imali Imoćani na ulazu u grad postavljaju neobičan spomenik: Desetljećima je to bio simbol uspjeha

"Nakon provedenog postupka i utvrđenih svih relevantnih činjenica Građevinska inspekcija utvrdila je kršenje Zakona o prostornom uređenju i gradnji i 11. listopada 2007., donijela je rješenje kojim se investitoru "Kerum" d.o.o. naređuje obustava daljnje rekonstrukcije poslovnih građevina na k.č. 7191/1 k.o. Centar (ugao Branimirove i Erdoedyjeve) u Zagrebu, a protiv svih sudionika u gradnji, investitora, izvođača radova i nadzora podnijete su odgovarajuće prijave", stoji u priopćenju. O visini sankcija odlučiti će nadležni sudovi, a Izvješće o utvrđenom dostavit će se i Državnom odvjetništvu.

Na gradilištu budućega poslovnog centra "Krešimir" u Erdoedyjevoj ulici urušio se 1. listopada dio zgrade bivše tekstilne tvornice "Nade Dimić", zaštićena spomenika kulture. Urušenje se dogodilo kad je radnim strojem iskopana zemlja uz temelje te zgrade radi izgradnje podzemne garaže. U urušavanju nitko nije ozlijeđen.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u priopćenju podsjeća da je građevinska inspekcija provela istragu i nadozor nad raspoloživom dokumentacijom, te je utvrđeno da je Grad Zagreb za gradnju na navedenoj lokaciji izdao građevinsku dozvolu investitoru Poslovni centar Krešimir d.o.o. iz Zagreba, Amruševa 7, a da su radovi koji je investitor "Kerum" d.o.o. izvodio protivno izdanoj dozvoli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene