Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živahno u Splitu

Kerum za svoje mjesto želi kandidirati Juru Šundova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum je potvrdio da za svoje mjesto želi kandidirati Juru Šundova, don Ivan Grubišić još se predomišlja oko kandidature za gradonačelnika, a SDP i HDZ odredili su kandidate i kreću u utrku.

Arhitekt Vjekoslav Ivanišević Splićanima je, prije svega, poznat po svom radu. Radio je mnoge važne projekte - od uređenja Marmontove do zgrade novog rodilišta, medicinskog fakulteta i zdravstvene škole. O tome kakve projekte planira ako postane gradonačelnik, Ivanišević je rekao: 'Ima vremena, još ćemo se mi sresti, još ćemo mi razgovarat o projektima, ali prije svega bi volio vratit' osmijeh na lica građana'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Podizanje razine političke kulture' Baldasar: Kava s Ivaniševićem mogući početak jedne divne veze Slika nije dostupna Još se nije čuo s Kerumom Ivo Baldasar u Dnevniku Nove TV: Što su mi prioriteti? Praktički sve!

O svojim protukandidatima kaže da su to njegovi sugrađani.Takav pomirljiv stav svidio se aktualnom gradonačelniku, kaže da ga je Ivanišević ugodno iznenadio. 'Jedan je od rijetkih ljudi koji ne bazira kampanju na blaćenju ostalih protukandidata', rekao je Kerum.

>> Milanović: Gospodarstvo i lokalni izbori najvažniji za SDP ove godine

No, tko ima najveće šanse na idućim izborima, misli da ovisi uvelike o njemu. 'Veliku ulogu će igrati moja odluka tko će i kako ćemo mi donijeti odluku vezano za naše sudjelovanje u utrci za gradonačelnika. Ja sam odlučio da neću. Jure Šundov je odličan kandidat, a ja ću s njim još razgovarati. Vidjet ćemo što ćemo i kako ćemo', kazao je.

Sve opcije su još otvorene, smatra Kerum. SDP je svoju odluku o kandidatu donio još u proljeće. Sadašnji gradski vijećnik Ivo Baldasar smatra da bi ga građani trebali izabrati zbog njegova programa. 'Osnova mog programa je kroz turizam potaknuti građevinski dio gospodarstva Splita na način da to potakne, isto tako, i zapošljavanje, a sve skupa bazirano na osnovici za pokretanje velikog projekta istočne obale kojega se već trideset godina sanja pokrenuti pa nikako da se pokrene', rekao je Baldasar.

Na lokalne izbore kreće i don Ivan Grubišić. 'Senat vijeća još nije donio odluku da li bi ja bio kandidat za župana, odnosno gradonačelnika. Idemo za gradsko vijeće grada Splita gdje ću ja biti nositelj liste i da, idemo za županijsku skupštinu gdje bi ja također bio nositelj liste i prvi na listi', rekao je.

Splićanima tako ostaje pričekati još malo da vide što im se sve nudi za lokalne izbore ovog proljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene