Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za porez na bogate

Kerum: Uzeti onima koji imaju i dati za socijalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u gradskoj blagajni komentirao je splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Splitsko gradsko vijeće danas će raspravljati upravo o rebalansu i projekcijama za iduću godinu. Kerum je, kaže, zadovoljan s obzirom na gospodarsku situaciju. No ono što mu se posebno sviđa je Zakon o porezu na imovinu.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi Ilustracija Porezni USKOK Žive u luksuznim stanovima u elitnim četvrtima, voze skupe aute, idu na putovanja: Na papiru nemaju ništa

>> Kerum tražio uslugu od francuskog veleposlanika

Iako je ministar financija Ivan Šuker objasnio kako takvog poreza u Hrvatskoj sigurno neće biti sljedećih godinu-dvije, Željko Kerum ideju dodatnog oporezivanja automobila, plovila i vikendica smatra dobrom.

'To je trebalo napraviti davno, znači onima koji imaju treba uzeti da bi se popunila socijala i dalo onima koji nemaju. Kad se gleda grad Split u usporedbi s drugim gradovima u Hrvatskoj, on je u puno boljoj poziciji, znači treba naglasiti da grad Split redovno isplaćuje sve svoje obaveze prema dobavljačima, prema klijentima, prema socijali, kulturi i svemu, i redovno isplaćuje plaće i gradske firme', zaključio je Kerum.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene