Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanci na Pantovčaku

Kerum se sastao s predsjednicom, ali Kosor nije došla - nije uputila ni ispriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum ocijenio je u utorak nakon razgovora s predsjednicom Republike da Kolinda Grabar-Kitarović želi pokrenuti procese koji će aktivirati gospodarstvo, poduzetništvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Kerum je s Grabar-Kitarović razgovarao na Pantovčaku u sklopu razgovora predsjednice države o stanju u zemlji, posebno gospodarskoj situaciji, s parlamentarnim političkim strankama, sindikatima, poslodavcima i drugim sudionicima društvenoga i gospodarskog života Hrvatske.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Slika nije dostupna 'Može fotka?' ODBIO POZIRATI S PREDSJEDNICOM 'Fotografirat ćemo se kad sastavim Vladu'

Izrazivši zadovoljstvo sastankom, Kerum je novinarima kazao kako je predsjednici Grabar-Kitarović govorio o problemima poduzetnika koji "gube volju ući u neki posao jer ih čeka puno nameta, kontrola, poreza".

"Jedan od bitnih problema u Hrvatskoj je negativna klima koja se pušta kroz medije, često mijenjanje propisa vezanih uz poduzetništvo; jedna klima koja ne ide na ruku poduzetnika da bi otvarao nova radna mjesta", naglasio je Kerum.

'Žao nam je da jedan ministar u Vladi na ovaj način komentira napise u medijima'

Smatra kako svatko tko se bavi politikom ima zadaću pridonijeti tome da se pokrene hrvatsko gospodarstvo.

Kerum pritom ističe da glavne instrumente za to ima Vlada, a kao negativan primjer navodi Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR) koja, kaže, ima ogromne novce na računu i nedovoljno ih plasira ili ih plasira u loše projekte.

"Novac od HBOR-a ne može dobiti dobar projekt, već onaj tko je podoban, odnosno onaj tko je politički blizu s vladajućom strukturom", smatra Kerum.

Ocjenjuje da vlast nema volje za pokretanjem poduzetništva i novih projekata.

"Vlast, koja god dođe, samo gleda kako da što duže ostane na vlasti, a koji su konkretni problemi gospodarstva i rješavanje gospodarske krize ih ne zanima", kazao je.

Poziv na Pantovčak predsjednica Republike Grabar-Kitarović uputila je i Jadranki Kosor, nezavisnoj zastupnici koja je predsjednica saborskoga kluba kojem pripada i Kerum, no ona nije došla na sastanak.

Kerum je na pitanje novinara rekao da ne zna zašto Kosor nije došla, a iz Ureda predsjednice rečeno je da nisu dobili ispriku ili informaciju o njenom nedolasku.

Grubišić i Kajin zadovoljni razgovorom s Grabar Kitarović

Nezavisni zastupnici Ivan Grubišić i Damir Kajin izrazili su u utorak zadovoljstvo sastankom s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović s kojom su razgovarali o potrebi stvaranja dugoročnog programa razvoja Hrvatske.

"Hrvatskoj je potrebna vizija razvoja društva i program razvoja Hrvatske, jer stranke koje dođu na vlast donesu neke papire i programe kojih se drže četiri godine, a Hrvatska ostaje ukopana", kazao je Grubišić novinarima nakon razgovora založivši se za stvaranje dugoročnog programa razvoja Hrvatske.

Taj bi program usvojio Sabor i on bi postao obvezatan za bilo koju stranku koja dobije izbore, kazao je Grubišić.

Kajin je u razgovoru s predsjednicom kao glavne probleme države izdvojio korupciju i korumpirane institucije.

Zbog korupcije, rekao je, iz Istre je izvučeno oko dvije milijarde eura, a iz Hrvatske oko 4 milijarde eura.

"Želim vjerovati da se time netko želi pozabaviti, jer u protivno nemamo što više tražiti u ovoj zemlji nego onaj tko može spakirati kufere i odseliti tamo gdje će moći živjeti od rada", ustvrdio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene