Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osebujan gradonačelnik

Kerum: Predlaganje referenduma za moju smjenu je lakrdija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum ocijenio je današnji prijedlog devet vijećnika splitskoga Gradskog vijeća da se raspiše referendum za njegovu smjenu lakrdijom.

'Tražio se referendum, nisu ga napravili, tražila se smjena gradske vlasti, nisu je napravili. Neka jedanput odrede što hoće i što žele', izjavio je Željko Kerum novinarima nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je odbijen prijedlog za raspisivanje referenduma za njegovu smjenu. Po njegovim riječima, riječ je o maltretiranju Splićana jer se dvije i pol godine, koliko je na dužnosti gradonačelnika, 'priča uvijek ista priča o njegovoj smjeni, a oni koji tako postupaju koče sve živo i ne daju razvoj grada'.

'Ovo sve skupa je lakrdija jer - da je i prošao prijedlog o referendumu - to ništa ne bi značilo pošto je do idućih lokalnih izbora nešto više od godine dana i vremenski ga je nemoguće provesti te bi se samo napravio trošak gradu za gluposti', rekao je Kerum i dodao da su ga na gradonačelničku dužnost izabrali građani Splita.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''


'Imam obvezu prema tim građanima i - kada oni kažu da ne žele ovu gradsku vlast - mi idemo ća', rekao je. Po njegovu mišljenju, vijećnici koji ga kritiziraju i traže njegovu ostavku čine to radi vlastite medijske promidžbe i stjecanja vlastitih političkih bodova. Tko god hoće dobiti medijski prostor, najbolje je da prozove Keruma, da priča nešto o Kerumu i on će izaći 'Slobodnoj Dalmaciji', rekao je Kerum, ocjenjujući 'Slobodnu Dalmaciju žutim tiskom' koji laže, izmišlja i pogoduje jednom lobiju koji je doslovno uništio Hrvatsku'.

Ništa od isprike zbog loše organizacije čišćenja snijega

Na pitanje hoće li se ispričati zbog onoga što se dogodilo zbog snježnih oborina u Splitu, Kerum je odgovorio da se neće ispričati. 'Zašto bih se ispričao za nešto za što nisam kriv? Dragi Bog je dao snijeg, pao je snijeg i što sada. I da se ja ispričam što je pao snijeg? Daj Bože da ponovno padne snijeg.'

Na novinarsku primjedbu da je riječ o odgovornosti za nespremnost gradskih službi na snježno nevrijeme Kerum je ustvrdio kako su gradske službe za vrijeme snježnih oborina 'funkcionirale u okvirima mogućeg i napravile odličan posao'. Kako je rekao, nema nijedne kaznene prijave ni tužbe protiv gradskih službi koja bi se odnosila na njihovu krivnju tijekom nedavnog nevremena.

>> Kerum promrmljao Sanji Bilač: Đava te odnija takvu ludu

>> Kerumov etički kodeks: Od odijevanja do lijepog izražavanja

O izjavi HDZ-ove vijećnice Sanje Bilač da je tijekom rata s predsjednikom splitskoga SDP-a Marinom Jurjevićem imao zajedničku tvrtku 'Rivu' Kerum je rekao kako je to 'izmišljotina i laž'. 'Njezin život, njezino funkcioniranje i želje same o njoj govore', istaknuo je komentirajući njezinu izjavu te je dodao kako ne želi niti spominjati njezino ime.

Za Jurjevića Kerum je rekao da je njegov politički protivnik, ali ga poštuje kao čovjeka. 'Gospodin Jurjević je gospodin, to je pokazao svojim životom i djelima i njega građani Splita vole', rekao je Kerum. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene