Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložio 113 milijuna eura

Kerum potvrdio: Žao mi je, ali moram prodati hotel Marjan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Splita potvrdio je za Dnevnik Nove TV da prodaje hotel Marjan.

Kriza je stigla i do poslovnog carstva splitskog gradonačelnika Željka Keruma - prodaje jedan od svojih najvećih projekata - hotel Marjan. Veliki, luksuzni hotel postao je, izgleda, prevelik zalogaj za koji je ponestalo novca.

Pročitajte i ovo Rušenje hotela dio Splita zatrpalo u prašinu - 1 Vratile se maske Splićani se guše u prašini hotela Marjan: "Mislila sam da je snijeg kako je bio bijel balkon" Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

>> Razmišljaju da izbace Keruma iz Odbora za poljoprivredu!

I danas bageri rade na proširenju obale pred hotelom Marjan, no Kerum odustaje od svog velikog projekta - velikog, luksuznog Hiltona.

'Situacija je takva da sam ga odlučio prodati. Žao mi je, ali ću ga prodati. Kriva je kriza, takva je situacija, pogotovo u turizmu. Banke su se povukle, nisu financirale dalje, ali jasno je što je hotel Marjan', kazao je splitski gradonačelnik koji ga vidi kao najbolji projekt u regiji.

Prije sedam godina ušao je u to kako kaže, srcem i dušom. Uložio je 113 milijuna eura. 'Ponude koje mi sada imamo... Ja neću prihvatiti te iznose, sigurno ćemo dobiti puno, puno više. Ali siguran sam da nećemo dobiti onoliko koliko smo uložili'.

Kaže kako već ima dosta zainteresiranih kupaca - neki su došli i razgledati hotel, ali o konkretnim imenima nije htio govoriti. 'Nastavit ću raditi osnovni biznis trgovina što sam radio i prije, jer novac koji je uložen u Marjan mora se vratiti Kerumu da bi Kerum nastavio raditi dalje u trgovini kao što je radio i prije'.

A ostalo mu je još i nekretnina koje su duže vrijeme na prodaju. 'Imam nekretnina oko 4.000 kvadrata koje vrijede nekih 400 milijuna eura. I prodajem ih'.

Svi poslovni problemi nisu mu ostavili vremena za Sabor, a kolege razmišljaju da ga zbog nedolazaka izbace iz Odbora za poljoprivredu. 'Imaju me pravo izbaciti zato što nisam dolazio nego sam se bavio svojim obavezama, svojim prioritetnim poslovima. I to je ljudski i normalno. Mogaa sam i stići, ali bilo bi nekorektno doći pola sata i otići. Onda je bolje uopće ne dolaziti'.

U saborskim klupama vjerojatno ga nećemo vidjeti ni idućih mjesec ili dva jer, kaže, ima još puno obaveza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene