Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko-dalmatinska županija

Kerum otpao: 'Nevjerni partner HGS više nije s nama u koaliciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ raskida koaliciju s HGS-om, strankom Željka Keruma, u skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Također će tražiti i opoziv predsjednika škupštine, Petroslava Sapunara, inače Kerumovog zeta. Razlog ovome je, prema tvrdnji županijskih HDZ-ovaca, što su Kerumovi ljudi puno puta glasovali za prijedloge SDP-a, protiv HGS-a. Kap koja je prelila čašu bilo je razvlašćivanje župana Ante Sanadera, koji više nije prvi čovjek Skupštine društava u županijskom vlasništvu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..."

>> Kerum o DES-u: Našli su se neki likovi koji žele manipulirati ljudima

HDZ-ovci su odbacili nagađanja da im je prekid suradnje naložio vrh stranke, odnosno sama Jadranka Kosor. 'Na sjednici županijskog odbora jednoglasno se kazalo, trebamo reći tom koalicijskom partneru nevjernom, neprincipjelnom da više nije s nama u koaliciji,' rekao je predsjednik Županijskog ogranka HDZ-a Krunoslav Peronja.

'Smiješno je i da gradonačelnik tiho odlazi premijerki'

'A i smiješno je da gradonačelnik tiho odlazi kod premijerke, a istovremeno ovdje napada premjerku i kaže kako se ona boji njega ili ne znam, kako se ne ulaže u grad Split,' rekao je Ante Sanader, župan splitsko-dalmatinski. Kap koja je prelila čašu kažu bilo je micanje župana Sanadera s čelnog mjesta skupštine županijskih tvrtki.

Raspad koalicije s HDZ-om Kerum je komentirao još jučer. 'Nije problem što će tražiti političari nego što će tražiti građani. Kad građani kažu da bi bilo dobro da se maknem i ja i Pere Sapunar i svi ćemo se mi maknuti,' rekao je Kerum. HDZ-ovci će tražiti i opoziv predsjednika škupštine Petroslava Sapunara, inače Kerumovog zeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene