Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostao bez Hummera i 730 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski poduzetnik Željko Kerum bio je primoran platiti kaznu od 730 tisuća kuna te vratiti svoj Hummer u SAD, i to nakon što je dvije godine vozio automobil sa stranom registracijom.

Nakon što je krajem listopada 2005. godine svojim moćnim "gradskim tenkom" prouzročio prometnu nezgodu na Brodarici i teško ozlijedio vozača skutera Antu Milinu, protiv njega je po službenoj dužnosti pokrenuto nekoliko postupaka koji su rezultirali astronomski visokom globom koju je Kerum uplatio u državni proračun: čak 730 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Đuro Sessa NEMA OSNOVE ZA STEGOVNI POSTUPAK Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma Slika nije dostupna Ročišta vjerovnika u veljači Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna

Kazna se, dakako, ne odnosi samo na prometni incident nego prije svega na činjenicu da poduzetnik svoje golemo vozilo nije službeno uvezao u Hrvatsku, nego ga je splitskim ulicama vozio s američkim registracijskim pločicama. 

Automobil je, kako nadalje donosi list, morao vratiti u Ameriku, ali je navodno najavio kupnju europske verzije istoga. Naime, njegov automobil nije bilo moguće registrirati u Hrvatskoj, jer ne može proći postupak homologacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene