Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučan u gradnji kipa

Kerum: Isus je stvorio Marjan, a ne Jugoslaveni, kojima to ne valja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum ne odustaje od ideje izgradnje 40-metarskog kipa Isusa Krista na splitskom Marjanu. Kip bi se financirao donacijama, a Kerum poručuje kako mu se već javljaju zainteresirani sa svih strana.

Političari ga prozivaju da Isusa koristi u predizborne svrhe, a o njegovoj inicijativi izvijestili su i njemački mediji. Splitski gradonačelnik objasnio je našoj ekipi detalje svog graditeljskog pothvata. 'Ja sam dobio jučer sto poruka, jedna poruka stoji, piše mi: 'Kerume, ja sam zidar, visokokvalificiran, ja ću tri godine raditi bez plaće, samo me stavi da radim, da napravimo spomenik Isusu'', rekao nam je Željko Kerum.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Donatori mu se već javljaju sa svih strana. Nakon Kerumove ideje, svi žele raditi kip Isusa na splitskom Marjanu. Baš tamo, unatoč protivljenju struke, za njega je pravo mjesto. 'Kad je Isus u pitanju može se raditi gdje god hoće, pa Isus je stvorio Marjan, a ne Jugoslaveni, koji kritiziraju da to ne valja', zaključio je Kerum. Političari njegovim namjerama ne vjeruju. Sam Kerum kaže da za to nema razloga.

Cilj nisu politički bodovi, već odavanje počasti najsvetijim vjerskim simbolima i to nikog ne bi smjelo smetati, poručuje Kerum. Ipak iz Sabora na vijest o 40 metarskom Isusu stižu i drugačiji savjeti. 'Ja mislim da je apsolutno premalen, s obzirom kakav je grad Split, da se uz to nešto dodatno izgradi', smatra SDP-ov zastupnik Ranko Ostojić. Vesna Pusić poručuje da bi Kerumu bilo bolje da izračuna koliko je to novca u vrijednosti stipendija za školovanje djece.

'Bilo koju stvar da kažem, oni kao gladni psi na jednu malu košćicu skaču i prepucavaju se jer žele medijskog prostora, nikad im ga nije dosta, ali zapravo tko su oni?', pita se Kerum. Ako ga većina građana podrži, a vjeruje da hoće, kip će, kaže, izgraditi. Konkurirali bi time onom najvećem u brazilskom Riju. 'Što je veći to je bolji, jer biti prvi u nečemu, to znači nešto', smatra Kerum.

U tom smjeru vidi i potencijalnu turističku atrakciju, a o samoj ideji već su se raspisali i neki njemački mediji pa najavljuju kako se Hrvatska uključila u natjecanje izgradnje najvećeg Isusa na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene