277338
277338
277338
277338
277338

Kerum: Hrvatska vlast, lijeva i desna, prodaje muda pod bubrege!

Predsjednik Ivo Josipović iz prvog je reda slušao kako splitski gradonačelnik Željko Kerum, kao najveće štetočine poduzetništva proziva banke i porezne institucije, a vlasti poručuje kako 'prodaje muda pod bubrege'.

 
 
 
 

Otvaranje jednog međunarodnog sajma u Splitu, čemu je nazočio i predsjednik Ivo Josipović, bila je prilika splitskom gradonačelniku Željku Kerumu da s govornici progovori o problemima poduzetništva.

Kerum: 'Vlast prodaje muda pod bubrege, a najveće su štetočine banke i porezna'

'Ne vidi se izlaz iz situacije i smjera kojim idemo. Ja situaciju u poduzetništvu i gospodarstvu znam odlično, u sličnoj sam situaciji kao i ostali. Za nas je pojam natjecanja i utakmice bio tko ima više radnika, a sada se natječemo tko će imati manje ljudi. To je žalosno što hrvatska država i vlast, bez obzira bila ona lijeve ili desne ideologije i svjetonazora, to ne primjećuje, nego doslovno prodaje muda pod bubrege, ispričavam se na izrazu. To je puno teorije, a prakse nikakve', rekao je splitski gradonačelnik, te nastavio u istom tonu.

>> Kerum poručio ministrima: Lijepo da ste se potrudili, no to je teorija bez prakse

'Najveće štetočine poduzetništva su banke i porezna. Porezna nema razumijevanja, ide s represivnim mjerama, namet na namet, a banke da i ne spominjem, godinama rade štetu firmama. Došli smo do situacije da praktično ne možeš dalje funkcionirati. Mislim da ne idemo u dobrom smjeru i da će biti još puno gore!', zaključio je Kerum i dodao da će u Hrvatsku dolaziti strane tvrtke, koje će graditi ceste, kao što je slučaj i u Sloveniji. Poručio je da treba prestati s teorijom i početi s praksom.

Josipović bez komentara na Keruma poručio - 'Nezaposlenost i siromaštvo su ključni problemi'

Predsjednik Josipović otvarajući sajam rekao je da kriza dominira našim društvom, a organizacija ovakvog sajma unosi optimizam.

'Danas je pitanje nezaposlenosti i i siromaštva ključni problem. Nadam se da će program poticanja investicija dovesti do smanjenja nezaposlenosti i da će dogodine biti bolje', poručio je Josipović ne osvrćući se na Kerumovo izlaganje, koje ni poslije nije želio komentirati. (agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se