Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio im da ništa neće postići

Kerum: HDZ i SDP provode politizaciju u DES-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum optužio je splitski HDZ i SDP da politiziraju stanje u DES-u, ustanovi koja zapošljava osobe s invaliditetom.

'Svima je jasno da u DES-u nema problema. HDZ i SDP provode čistu politizaciju u toj ustanovi, ali time ne mogu ništa postići jer će građani to prepoznati', izjavio je Kerum novinarima. Kerum je tako odgovorio na novinarski upit mogu li HDZ i SDP, čijih je deset vijećnika u gradskom vijeću potpisima zatražilo izvanrednu sjednicu tog tijela, iskoristiti stanje u DES-u jer je za ravnatelja te ustanove upravno vijeće na ponovljenu natječaju opet izabralo Marija Meštrovića, čemu se protive radnici smatrajući ga Kerumovim čovjekom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa? Slika nije dostupna Treba vratiti uloženo Kerum spašava svoju Fani

Uoči današnje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju u DES-u, skupina radnika prosvjedovala je na ulazu u vilu 'Dalmaciju', tražeći da se poništi Meštrovićev izbor za ravnatelja DES-a. Kerum je optužio i povjerenika Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozu Marića, koji se pridružio nedavnu jednotjednom štrajku glađu četvorice radnika da 'muti'stanje u DES-u.

>> Radnici DES-a: Split je Kerumova krčma

'Marić već dugo godina muti. On praktički ucjenjuje poslodavce da rade kako on hoće ili će izazvati štrajk pa i dovesti u stečaj neku tvrtku', tvrdi Kerum, dodavši kako je 'ovo pravna država i Marić će kad-tad morati odgovarati'.Osvrnuvši se na dva dosadašnja natječaja na kojima je za izbor ravnatelja DES-a izabran Mario Meštrović, Kerum je kazao kako je dosadašnjem ravnatelju Ivanu Grbiću istekao mandat te da je on 'postupao mimo zakona zbog čega je ispitivan i procesuiran'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene