Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava splitskog gradonačelnika

Kerum: Franji Tuđmanu dižem spomenik na Rivi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum na svečanoj je akademiji u splitskom HNK, najavio kako će pokojnom bivšem predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu, na Rivi dignuti spomenik.

Kerum je to izjavio tijekom obilježavanja 10 obljetnice Tuđmanove smrti, koji je bio i počasni gradonačelnik Splita. 'Da nije bilo Franje Tuđmana, ja ne bih bio ovdje. Franjo Tuđman stvorio je ovu državu, zaslužan je za našu slobodu i domovinu. Obožavam ga i za mog mandata bit će mu postavljen spomenik na najboljem mjestu u Splitu, na rivi, na kojoj je govorio kad je došao Vlakom slobode', izjavio je Kerum, a prenosi Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovršeno krimimalnističko istraživanje Uhićeni 27-godišnjak koji je urinirao po spomeniku Miljenku Smoji, otkrio bizaran razlog tog suludog postupka Slika nije dostupna Kerum o rođendanu Tuđmana 'Obožavan i volin Tuđmana, bit će veličanstveno'

>> Split: Spomenik Miljenku Smoji

>> Fani nakon svađe s Kerumom završila u bolnici?

Predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović, zahvalio je na toj inicijativi gradonačelniku Kerumu, ali se isto tako ljutito obrušio na sam Grad Split, koji je organizirao akademiju, zbog namjerne i nečuvene manipulacije povijesnim činjenicama. 'Tuđman je došao 1990. na Uskrs i rekao: 'Stvaramo hrvatsku državu'. To je ovdje prešućeno. Ovu komemoraciju održavamo na prijedlog HDZ-a, a glavne su zvijezde danas oni koji su došli na vlast 1995', istaknuo je Marasović i dodao kako je akademija prikazala film iz 1995. godine i time sugerirala da se Tuđman u Splitu pojavio prvi puta tek te godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene