Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj iz Požege

Kći teško optužila HDZ-ova vijećnika za obiteljsko nasilje: "Sjećam se vike i galame, divljačkog pogleda i moje krvi na kuhači"

Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages)
Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Gettyimages
Aktualno Galerija Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages +0 Nasilje u obitelji - slabe točke sustava (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Mučnu i potresnu priču u grupi Spasi me objavila je Petra Š., 25-godišnja kći HDZ-ova zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića. Zbog cijelog slučaja, bila je na policiji.

Petra Š. optužila je svog oca Igora Krizmanića, istaknutog HDZ-ovca u Požegi, za sustavno nasilje. Petra je za DNEVNIK.hr izjavila kako se nada da će njezina bolna ispovijest pomoći drugim ženama i da će imati hrabrosti progovoriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna inicijativa #spasime Nasilje u obitelji: Ministarstvo otvara kanal za pritužbe na rad stručnjaka sa žrtvama Prosvjed inicijative Spasi me (Foto: Dnevnik.hr) Veće kazne za nasilnike Koliko još treba čekati na strože kazne za zlostavljače? "Imala je šest, sedam godina kad ju je očuh počeo dirati..."

Rekla nam je kako se bojala za svoju sigurnost te da su ona i njezina majka u ponedjeljak bili na policiji. Tamo joj je rečeno kako će policija u slučaju bilo kakvih prijetnji reagirati. Do sada kažu, nisu imale, prijetnje.

Prenosimo njezinu objavu:

"Pozdrav. Zovem se Petra, dolazim iz Požege i imam 25 godina. Voljela bih s vama podjeliti jednu priču.

Nekad davno s nama je živio čovjek. Zvali smo ga tata. Tko je bio taj tata? Čovjek pun mržnje, ogorčen na sve, nekad bi bio dobar, ali većinom nije bio. Davno je on prestao bit tata. Postao je otac. Sjećam se prvog šamara, ne sjećam se zbog čega, ali je bio toliko lijep da zvoni u ušima. Sjećam se i njegove zaručnice.

Nije mi bilo jasno kako ona može biti zaručnica, pa otac i mama su u braku i vole se. Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled, pa sam umjesto 5 kn dobila glavom od vrata, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne??? Sjećam se da više ne mogu podnijeti juhu jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame. Sjećam se i svoje krvi, ostavio ju je na kuhači.

Sjećam se suza, samoozljeđivanja i upornog pitanja: ZAŠTO MENE TATA NE VOLI? Sjećam se kada si rekao: Ja sad imam drugu ženu. Sjećam se kako je provodio više vremena s njezinom djecom, nego sa mnom i bratom. Sjećam se riječi: tata, ja ili ona. Ona, kćeri. Šta ti je?

U pravu si, dobro si izabrao, šta sam ti ja? Samo tvoje krv i meso? Samo to. Sjećam se i kad je počela borba za kuću. Sjećam se da sam sjedila u sudnici, sjećam se kako je stajao tamo i govorio laži. U sudnici se ne smije lagati, tako da sam u jednom trenutku ustala i rekla da laže, na što je on reko meni: Ti lažeš, kurvo. Ja???? Kurva?? Tada sam bila veća i shvatila da se tako ne ponaša prema djetetu. Tad počinje teror. Dolazio bi sa tom ženom, koja je bila u našoj kući i prije.

Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Nasilje u obitelji, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages

Sjećam se i poziva kad me brat nazvao i reko: Opet su bili tu. Doletjela sam kući, osjetila tu navalu lošeg bijesa. Usla sam u haustor, tamo je stajao on sa svojom ženom i kolegom, smijali su se. Pale su ružne riječi, tad je on krenuo na mene, potaknut njezinim riječima: hajde, lupi ju, lupi ju. Nije me lupio. Njegovu šaku zaustavili su moj brat i mama.

Danas taj čovjek koji je sad netko i nesto u našem gradu prođe pored mene i okrene glavu. Kakav si to onda čovjek, ima dvoje unučadi koje ne poznaje, ja imam polusestru koju nikad nisam upoznala, ali možda i bolje. Želim zahvaliti svim majkama koje su nas spasile iz zlostavljačevih ralja", napisala je Petra Š.

Krizmanić sve negira, policija provjerava

U međuvremenu, Igor Krizmanić povukao sa svih dužnosti u stranci i Gradskom vijeću. Također, zamrznuo je svoje članstvo u HDZ-u. U priopćenju je naveo kako tvrdnje o nasilju nisu istinite te da će to dokazati pravnim putem.

"Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo u stranci i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege", stoji u Krizmanićevom pismu upućenom predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i predsjedniku Gradskog vijeća Željku Glaviću.

PU požeško-slavonska policija priopćila je kako provjeravaju natpise koji su izašli u medijima i utvrđuju sve okolnosti "s obzirom da od ranije nemamo saznanja o događajima koji se navode", priopćeno je na upit Nove TV.

 

Aktualno Znate li kako biti zdravstveno zaštićen u EU zemljama? Čini se da ne može lakše +0 Europsku zdravstvenu karticu možete podići u regionalnim centrima HZZO-a Hrvatska Znate li kako biti zdravstveno zaštićen u EU zemljama? Čini se da ne može lakše 1/1 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene