Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantij predsjednika

Katarski ministar industrije ne odgovara na pozive iz Hrvatske, Josipović: Nema govora o tome!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informacije kako hrvatsko Ministarstvo gospodarstva katarskom ministru šalje pozive za uzvratni posjet, kako bi se nastavili razgovori o ulaganjima u gradnju LNG-a na Krku, a da im on ne odgovara demantirao je i sam predsjednik Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović demantirao je informacije da se Hrvatskoj već neko vrijeme nitko iz Katara ne javlja. Naime, ovih bi se dana trebao održati uzvratni posjet Katarana Hrvatskoj, ali još nikakvih informacija o tome nema, pisao je Novi list u današnjem izdanju te kako je Ministarstvo gospodarstva Dohi poslalo nekoliko pisama s pozivom na uzvratni posjet Hrvatskoj, tijekom kojeg bi se trebali nastaviti razgovori o katarskim ulaganjima, kao i otvaranju katarskog veleposlanstva u Zagrebu te kako odaziva za sada nema.

Pročitajte i ovo David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu" Potraga za taocima koje je oteo Hamas Pregovori u tijeku Ubili su mu roditelje i oteli ga, a ima samo tri godine: "Hamas bi mogao pustiti taoce"

Oštri demantij predsjednika Ive Josipovića

'Komunikacija s Katarom je redovita. Ne samo da su neki poslovi već zaključeni. Nakon povratka sam uputio pismo emiru i objasnio mu situaciju s prvim potpredsjednikom Čačićem jer je on tamo bio isto važan partner. Zvao sam Ministarstvo gospodarstva koje je mislim jučer prvo pismo pripremilo je rje to neka uobičajena dinamika. Dakle, nema govora o tome da su slana neka silna pisma, a da iz Katara nitko ne odgovara', rekao je za Mediaservis predsjedik Josipović.

>> Doznajte za što je sve Katar spreman dati novac Hrvatskoj!

'Ministarstvo gospodarstva pripremilo je zajedničko pismo s Ministarstvom vanjskih poslova koje će ovih dana biti upućeno katarskom ministru energetike i industrije Mohamed Bin Saleh Al Sada i ministru financija i gospodarstva Youssif Hussain Kamal. U pismu Hrvatska strana potvrđuje interes za suradnju na projektu LNG terminala na način kako je i dogovoreno u razgovorima vođenim na razini državnih izaslanstva za vrijeme posjete Kataru', kazali su u ministarstvu gospodarstva za Dnevnik.hr.

Podsjećamo kako je Hrvatska delegacija boravila nekoliko dana prošlog mjeseca u Dohi. Razgovore je predvodio bivši ministar gospodarstva, Radimir Čačić, koji je ondje uspio dogovoriti dobavu prirodnog plina za budući LNG na Krku.

Katarani su načelno dogovorili posao, i u vlastitih su nekoliko medija objavili vijest o naglom odlasku potpredsjednika hrvatske Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene