Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujdur ne želi beneficije

Uzdanica Mosta i nasljednica Bože Petrova odrekla se velike svote novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katarina Ujdur iz Mosta, koja je na poziciji gradonačelnice Metkovića naslijedila Božu Petrova, objavila je da se odriče prava na šest mjeseci gradonačelničke plaće što je oko 76.000 kuna bruto, i da taj iznos ostavlja gradskoj blagajni svoga grada.

Bivša gradonačelnica Metkovića, Mostovka Katarina Ujdur, nije se uspjela izboriti za mandat na čelu grada na Neretvi, no ne želi ni beneficije koje joj slijede temeljem zakona, odnosno pravo na dužnosničku plaću još šest mjeseci po prestanku obnašanja dužnosti. Objavila je da ne želi primati gradonačelničku plaću narednih šest mjeseci pa će novac ostati u gradskoj blagajni. Mnogi političari u Hrvatskoj ne bi bili spremni na ovakav potez, što praksa i pokazuje. 

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Njezinu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Kao što sam se odrekla mjesečne naknade u iznosu od 2.500 kuna kada sam obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika, tako se sada odričem prava na 6 mjeseci gradonačelničke plaće, odnosno 76.000kn bruto iznosa plaće koje ostavljam gradskoj blagajni svoga grada.

Kao i drugi Mostovci, u politiku sam ušla da služim svom Gradu i građanima i tako sam se ponašala na mjestu zamjenice, ali i na mjestu obnašateljice dužnosti gradonačelnice. S istim idealima odlazim s čelnog mjesta u Gradu Metkoviću i nastavljam borbu kao gradska vijećnica. Vraćam se u privatni sektor, obiteljsku tvrtku u kojoj sam i radila prije nego što sam zamjenila Božu Petrova na čelu Grada. Sve one vrijednosti koje sam u obiteljskoj tvrtki naučila, primjenjivala sam i u vođenju Grada kojeg sam vodila odgovorno i transparentno.

Nadam se da će se novi gradonačelnik i koalicija HDZ- HSS na isti način odnositi prema gradskim financijama", objavila je Ujdur na Facebooku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene