Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran skup

Kaštelani prosvjedovali protiv ukidanja 7 željezničkih linija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaštelani su danas mirno prosvjedovali kraj željezničke postaje u Kaštel Starom.

Na taj način su se pobunili protiv odluke Hrvatskih željeznica o ukidanju sedam linija i to zbog nerentabilnosti. Mještanima iznad magistrale željeznica je jedini javni prijevoz koji ih povezuje sa Splitom. Nakon sastanka s gradonačelnikom, dogovoreno je da se ukinu samo četiri linije, a ostale promijene termine kako bi bolje odgovarele potrebama građana.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Darko Barišić - 1 Ovo su prioriteti... Član uprave HŽ-a otkrio detalje: Što će sve obuhvatiti obnova željeznica teška 6 milijardi eura Ilustracija od 1. veljače HŽ ima važnu obavijest za putnike u Zagrebu: Dio vlakova se otkazuje, očekuju se znatna kašnjenja

'Vode nema, struja loša, kanalizacije to je reka Berket da će za tisuću godina da bi moga dobit i sad oće da nam ovo vlaka ukinu, što nam je jedina nada, što imamo', kaže mještanin Vlado Komšić.

'Tri tisuće ljudi ovisi o tim linijama samo na području Raduna, al to nije samo problem Raduna. To je problem i Kaštel Gomilice, Kaštel Kambelovca i svih ostalih Kaštela, znači sve poviše magistrale', ističe Goran Samardžić iz MO-a Radun.

'Imamo više od tri kilometra do autobusne stanice dole trisedmice, znači ukinućem ove linije građani se nalaze u jednoj užasnoj situaciji', rekla je Gorana Kelam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene