Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozače zbunio automatski sustav naplate

Kartice gurali u krive otvore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Produženi vikend je gotov, a puno je vozača na povratku s mora odlučilo testirati novi zagrebački izlaz s autoceste, Demerje. No automatski sustav naplate samo s karticama i ENC uređajima neke je vozače zbunio.

Većina ih ENC uređaje ne drži zalijepljene na vjetrobranu, neki kartice guraju u krive otvore, a treći su pak potpuno zbunjeni kada na naplati ne vide čovjeka u kućici.Kako se vozači još nisu prilagodili, djelatnici Cesta su im stalno uskakali u pomoć i objašnjavali kako ispravno proći kroz automatsku naplatu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Ilustracija USKORO NATJEČAJ Autoceste bez kolona i naplatnih kućica: Novi detalji budućeg sustava naplate cestarina

Osam staza je za kartice i stani kreni elektroničku naplatu, a dva za brzu elektroničku naplatu. Sve to trebalo bi olakšati ljetnu sezonu koja je pred nama i konačno reći zbogom prometnim čepovima kakve smo navikli gledati. Ukupna investicija je sto milijuna kuna. Nakon spomena ove cifre mnogi su se zapitali znači li to da će poskupjeti cestarina, no, takvih najava nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene