Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo utvrdilo

Karlovac: Šteta od poplava 29 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ukupno 52 naselja poplava je pogodila njih 32, objavilo je danas karlovačko gradsko Povjerenstvo za utvrđivanje šteta.

Ukupna šteta od poplava na području koje obuhvaća grad Karlovac jest oko 29 milijuna kuna, a od ukupno 52 naselja poplava je pogodila njih 32, objavilo je danas karlovačko gradsko Povjerenstvo za utvrđivanje šteta.

Pročitajte i ovo Zbog poplave evakuirani stanovnici ruskog grada Orska Voda i dalje nadire Kaos u Rusiji, tisuće evakuirane nakon što je rijeka probila branu: "Ovo su najteže poplave otkad se prate takvi podaci" Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija

Do danas je štetu na svojim objektima prijavilo 425 fizičkih osoba, no budući da još ima naselja koja nemaju normalnu komunikaciju s gradom zbog vode ili klizišta, ljudi koji ondje žive naknadno će prijaviti štetu iako je danas službeno posljednji dan, rekla je zamjenica gradonačelnika i predsjednica tog povjerenstva Marina Kolaković.

Vatrogasci i dalje brane kuće u Čičkoj Poljani

Naime, Povjerenstvo za utvrđivanje šteta u 50 dana od nastanka štete mora obići teren i kod svih koji su štetu prijavili procijeniti stvarno stanje, što je posao koji će obaviti osam četveročlanih ekipa, koje će obići i naknadno prijavljene obitelji.

Povjerenstvo je zaključilo kako je ukupna šteta 29 milijuna kuna, od čega se na gradsku komunalnu infrastrukturu odnosi 14 milijuna kuna, na onu u vlasništvu države dva milijuna, a šteta na gospodarskim zgradama i obiteljskim kućama tek će se procijeniti.

Osim u Karlovcu, župan Ivan Vučić proglasio je stanje elementarne nepogode i za općine Vojnić i Lasinju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene