Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Neugodan miris u Poslovnom parku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zraku tvorničkog kruga Kemijsko-građevinske industrije KGK d.o.o. u karlovačkom Poslovnom parku uređaj Javne vatrogasne postrojbe nije izmjerio ni minimalnu prisutnost plinova na koje se sumnjalo zbog neugodna mirisa koji su danas građani prijavili Službi 112.

Tu je informaciju potvrdio inspektor zaštite okoliša Karlovačke županije Branimir Fuka.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Inspektor nije želio potanje objašnjavati o kakvoj je pretrazi
riječ, već je rekao da je 'završio proizvodni proces u kojem je
nastao neugodan miris' te da će sutra izdati 'rješenje u skladu sa zakonskim propisima' i o sadržaju obavijestiti glasnogovornicu Ministarstva zaštite okoliša.

Inspekcija zaštite okoliša dobila je danas u 10,15 sati dojavu
Centra 112 o pojavi neugodna mirisa u blizini Tvornice kemijskih sredstava KGK. Dojava je stigla od stanovnika prvih kuća udaljenih 50 metara od tvornice.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi doznaje se da su se vatrogasci u današnjoj intervenciji u KGK-u koristili uređajem 'metanometrom'.

Poslovni park je nova industrijska zona Karlovačke županije u kojoj posluje za sada samo KGK, a potpuno komunalno opremanje zone tek se očekuje.

Vlasnik tvornice Nikola Vrbetić u više je navrata novinarima rekao da nije zadovoljan tempom komunalnog opremanja zone, pa tako ni sustavom odvodnje otpadnih voda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene