Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski ministar

Karl Erjavec: "Hrvatska ne ispunjava uvjete za članstvo u OECD-u"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavev ustvrdio je kako Hrvatska ne zadovoljava uvjete za članstvo u OECD-u.

Karl Erjavec, ministar vanjskih poslova Slovenije, demantirao je tvrdnje kako kako je Europska komisija od Mađarske i Slovenije zatražila da zaustave blokadu članstva Hrvatske u Organizaciji za gospodarski razvoj i suradnju (OECD).

Pročitajte i ovo Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić o graničnom sporu sa Slovenijom (Foto: AFP/Dnevnik.hr) "GRANICA JE POZNATA" Ministrica Pejčinović Burić: "Ljubljana po međunarodnom pravu ne smije kažnjavati hrvatske ribare" Karl Erjavec (Foto: AFP) NAPETOSTI ZBOG ARBITRAŽE Erjavec prijeti: "Imamo evidenciju, hrvatskim ribarima naplaćivat ćemo kazne"

"Mislim da je riječ o medijskom spinu koji provodi Hrvatska. Nismo službeno dobili nikakav zahtjev da ne blokiramo Hrvatsku u pristupanju OECD-u. Iako je istina da u Europskoj uniji vrijedi načelo solidarnosti kad neka članica želi ući u neku međunarodnu organizaciju, da ostale članice to podupru. Ovdje je ipak riječ o posebnom slučaju jer je jedan od uvjeta za članstvo u OECD-u i vladavina prava, poštivanje međunarodnih sporazuma, što je posebno važno za gospodarsku suradnju, investicije i sigurnost poslovanja. Prema informacijama koje imamo, Hrvatska je loše pripremljena i u ovom trenutku ne ispunjava ni sve potrebne uvjete", izjavio je Erjavec, piše slovenski 24ur.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene