Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Duhovne obnove

Karizmatik Zlatko Sudac ima poruku o ljudskim pravima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivo, baš u vrijeme nestabilne političke situacije i sve očitijih podjela u hrvatskom društvu oko temeljnih ljudskih prava, u javnosti se pojavio velečasni Zlatko Sudac!

Karizmatik je poslao poruke narodu i državi iz Petrinje, gdje predvodi tri velike duhovne obnove ususret blagdanu Tijelova. Prvi put u javnosti nakon dužeg izbivanja. Velečasni Zlatko Sudac, karizmatik kojem na duhovne obnove dolaze tisuće vjernika, ususret Tijelovu, danas iz Petrinje šalje poruku političkim elitama.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Slika nije dostupna Svjedočanstvo iz Petrinje Dramatičan završetak mise u Petrinji: "Rekao sam vjernicima - idite u miru Božjem, a onda je počelo tresti"

'Želim da naša zemljica ne bude podijeljena, želim da se sve kosti iskopaju, želimo da svi sinovi desnih i lijevih da se poštuju i vole', rekao je Sudac. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ovom prigodom zahvalio se i biskupu Košiću koji u ovom susretu ima veliku ulogu.

'Želimo jedan lijepi suživot, želimo svim građanima ovoga grada, Hrvatima, Srbima, Muslimanima, Bošnjacima svima želimo da se poštuju', kaže Sudac.

Otišao je velečasni i korak dalje, promičući prava svih manjina u društvu. 'Kako god se vi zvali bili vi gay ili antifašisti ili muslimani bili vi nevjernici ili vjernici, što god bili, bili vi živo biće - i pas cvili kad izgubi svoje štene', rekao je Sudac.

Velečasnom Zlatku Sudcu uručeno je nekoliko petrinjskih simbola, između ostalih i zlatnik s likom pape Ivana Pavla Drugog. U istoimenoj župi u Petrinji Zlatko Sudac predvodit će duhovne obnove sve do blagdana Tijelova.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene