456930
456930
456930
456930
456930

''Završetkom Jubileja ne završava Božje milosrđe''

  • , 13.11.2016., 14:45
  • Autor:
  • komentara

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je kako završetkom Jubileja milosrđa nipošto ne završava naša kršćanska usmjerenost na življenje Božjega milosrđa te da ta snaga ne prestaje djelovati u oblikovanju Crkve.

 
 
 
 
Josip Bozanić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Josip Bozanić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Kardinal je to izjavio u nedjelju na svetoj misi u zagrebačkoj prvostolnici prigodom zatvaranja godine Jubileja Božjega milosrđa.

Jubilej nam je otvorio srca i oči, da bismo vidjeli gdje je potrebna veća prisutnost naše vjerničke zauzetosti i ljubavi, da bismo se otvorili Božjem milosrđu, rekao je Bozanić dodavši kako je Crkvi do toga osobito stalo sada kada se nalazi neposredno pred početkom zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić je zazvao na vjernike zagovor Presvete Bogorodice Marije, sv. Leopolda Bogdana Mandića i blaženoga Alojzija Stepinca.

Sveti otac papa Franjo odredio je da završno slavlje Jubileja Božjeg milosrđa – Izvanredne svete godine bude na nedjelju Krista Kralja zatvaranjem svetih vrata u Bazilici sv. Petra u Vatikanu.

Isto tako Papa je odredio da se zaključna svečanost toga Jubileja u mjesnim crkvama održava nedjelju prije Krista Kralja 13. studenoga 2016. godine. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se