Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kardinal Bozanić:

''Završetkom Jubileja ne završava Božje milosrđe''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je kako završetkom Jubileja milosrđa nipošto ne završava naša kršćanska usmjerenost na življenje Božjega milosrđa te da ta snaga ne prestaje djelovati u oblikovanju Crkve.

Kardinal je to izjavio u nedjelju na svetoj misi u zagrebačkoj prvostolnici prigodom zatvaranja godine Jubileja Božjega milosrđa.

Jubilej nam je otvorio srca i oči, da bismo vidjeli gdje je potrebna veća prisutnost naše vjerničke zauzetosti i ljubavi, da bismo se otvorili Božjem milosrđu, rekao je Bozanić dodavši kako je Crkvi do toga osobito stalo sada kada se nalazi neposredno pred početkom zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić je zazvao na vjernike zagovor Presvete Bogorodice Marije, sv. Leopolda Bogdana Mandića i blaženoga Alojzija Stepinca.

Sveti otac papa Franjo odredio je da završno slavlje Jubileja Božjeg milosrđa – Izvanredne svete godine bude na nedjelju Krista Kralja zatvaranjem svetih vrata u Bazilici sv. Petra u Vatikanu.

Isto tako Papa je odredio da se zaključna svečanost toga Jubileja u mjesnim crkvama održava nedjelju prije Krista Kralja 13. studenoga 2016. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Josip Bozanić Nakon imenovanja novog nadbiskupa Bozanić otkrio zašto je od pape Franje tražio odreknuće od službe Papa Franjo službeno potvrđeno Velika promjena na Kaptolu: Josip Bozanić odlazi, Papa imenovao njegova nasljednika

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene