Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za predsjednika HDZ-a

Karamarkovo pismo HDZ-u: Nedopustivo je da samo Kosor nadgleda izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od kandidata za novog predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko uputio je otvoreno pismo Predsjedništvu stranke.

Karamarko poziva Predsjedništvo na transparentnu organizaciju izbora te da kontrola nad izbornim procesom ne ostane u rukama samo jedne osobe - aktualne predsjednice stranke Jadranke Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Povod pismu Karamarko je pronašao u 'nepravilnostima i neprofesionalnoj organizaciji izbora' koja HDZ prezentira kao 'stranku koja nema volje, snage i mudrosti da provede izbore bez afera i kontroverzi'. 'Vjerujem da nikome od nas to ne odgovara, a najmanje koristi imidžu stranke. U tom smislu vas molim da Predsjedništvo stranke što prije organizira raspravu posvećenu organizaciji unutarstranačkih izbora te jasno definira organizaciju i načine glasovanja, ali i praćenje od strane stranačkih promatrača', poručio je Karamarko u pismu koje je objavila Politika Plus

'Nedopustivo je da samo jedna 'zainteresirana strana' nadgleda izborne procese, a da je ostalim kandidatima uskraćen bilo kakav uvid u legalitet izbora na pojedinim razinama. Zato vas molim i apeliram da se omogući da svaki kandidat može, posredstvom naših članova na terenu, sudjelovati u nadgledanju regularnosti izbornog procesa na svim razinama. Inače, sva naša nastojanja će postati farsa, a izborni rezultati upitni i nelegitimni.

>> Kosor ljuti priča o brisanju 'nepodobnih' HDZ-ovaca iz stranačkih tijela

Također je nedopustivo da se glavno tajništvo stranke pretvara u servis jednog kandidata, umjesto da omogući ravnopravan tretman svih zainteresiranih stranačkih ljudi i postane istinski servis stranke. Uskraćivanje korištenja stranačkih prostorija kandidatima za predstavljanje kandidata našem članstvu se pokazalo apsurdnim i već tjednima izaziva podsmijeh hrvatske javnosti. Stoga vas također molim da preispitate tu odluku i omogućite normalnu, ljudsku i primjerenu raspravu unutar stranke o sadašnjosti i budućnosti HDZ-a', stoji u Karamarkovom pismu.

Karamarko naposlijetku zaključuje da će se tako malim koracima početi mijenjati slika o HDZ-u bez obzira tko će biti predsjednik stranke te da pismo upućuje u najboljoj namjeri sa željom da se 'smire strasti i duhovi i pokaže da je HDZ bio i ostao predvodnik dobrih i demokratskih praksi'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene