Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko pokrenuo raspravu

Još jedan bizaran prijedlog: Treba li zabraniti zvijezdu petokraku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hrvatskom su Saboru zastupnici komentirali Karamarkove nedavno izrečene stavove o zvijezdi petokraki koji je izjavio najprije da bi zvijezdu zabranio, da bi potom ipak ublažio stav.

Komentar Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, kako bi najprije zvijezdu zabranio, a potom ipak ublažio stav, potaknuo je saborske zastupnike na raspravu.

'Jučer Karamarko traži da se zabrani zvijezda petokraka kao simbol jednog vremena, valjda će nam zabraniti takve pruge, šteta što se nije zabranilo da u jednom periodu izgubimo 600 tisuća radnih mjesta', rekao je saborski zastupnik Damir Kajin.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Karamarko ne želi pričati o Ruži, a ona kaže: 'U ponedjeljak potpisujemo koaliciju!'

'Karamarko samo traži da Hrvatska kao članica Vijeća europe i EU poštuje rezoluciju po kojoj je zvijezda petokraka jednako kao kukasti križ ili svastika, a svastika je jednako zvijezda. Zvijezda je jednako petokraka bez obzira što Mesić, kao bivši predsjednik ili netko drugi propagira', rekao je saborski zastupnik Dujomir Marasović.

Tomislav Karamarko pojasnio je na što je mislio kada je rekao da bi petokraku trebalo zabraniti.

'Pitao me čovjek konkretno o crvenoj zvijezdi petokraki i ja sam kao i uvijek kazao da je naša stranka distancirana od bilo kakvog totalitarizma i crvenog i crnog i da bi u tom smislu trebalo kriminalizirati sve znakove koji podsjećaju na mračna vremena kada su ljudi bili ubijani, mučeni i proganjani. Mislim na nacizam, komunizam i tako dalje', reko je Karamarko.

Tomislav Karamarko: SDP je s Račanom bio razumniji!

Većini saborskih zastupnika ovo nije tema oko koje treba raspravljati.

'Mislim da je ovo što radi vraćanje u pećinu, a ne neka stara vremena četrdesetih godina', izjavio je Branko Vukšić.

Mađarska je zabranila zvijezdu. Kaznila je aktivistu koji ju je nosio te je zbog toga završila na Sudu za ljudska prava.

'Taj čovjek se tužio sudu za ljudska prava koji je tada već 2008. godine presudio njemu u korist ističući da je zvijezda petokraka simbol slobode', izjavila je Ingrid Antičević Marinović, saborska zastupnica.

Za petokraku je, kaže zastupnica SDP-a, sud za ljudska prava u obrazloženju kazao da je pod tim simbolom bilo zločina. No, da sam simbol u cijelosti nije zločinački.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene