Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ov gospodarski program

Karamarko: Svi trendovi su jako loši i mislim da ova agonija ne bi smjela dugo trajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko jutros je u izjavi za novinare u Puli situaciju u zemlji ocijenio iznimno teškom izrazivši pritom vjeru kako će građani Istre prepoznati trenutak i HDZ-ov program za gospodarstvo koji je, kako je rekao, "kvalitetan, potreban te na korist svih građana neovisno o političkoj opciji".

"Mi nismo opterećeni stranačkom podjelom i političkom profilacijom, već potrebom da građanima ponudimo što bolji program koji će rezultirati kvalitetnijim životom u Hrvatskoj, nakon što uđemo u Europsku uniju", kazao je Karamarko novinarima u Puli gdje se u sklopu posjeta Puli družio s građanima na gradskoj tržnici.

>> Karamarko: Obećali su da neće graditi Pelješki most, a sada su i od toga odustali

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Peđa Grbin Iz minute u minutu Grbin otkrio što će biti s Milanovićem, Penava pohvalio razgovore s SDP-om i poslao upozorenje Plenkoviću

Dodao je kako je politika koju vodi aktualna Vlada  "dosta gluha i slijepa za komunikaciju". To naprosto, smatra Karamarko, nije dobro jer je, kako je rekao "prekinut i socijalni dijalog, sindikati negoduju, nema investicija a jedino što će iduće godine bilježiti porast je broj nezaposlenih".

"Svi trendovi su jako loši i mislim da ova agonija ne bi smjela dugo trajati", poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

>> Karamarko: Svoju djecu tjeram na balkon da gledaju red pred pučkom kuhinjom

Komentirajući na pitanje novinara istraživanje agencije "IPSOS Puls" po kojoj bi HDZ trebao dobiti potporu 5,4 posto birača za istarsku županijsku skupštinu, Karamarko je naglasio kako on generalno očekuje pomak u odnosu na prošle izbore a naročito u odnosu na efekte nakon poraza na parlamentarnim izborima.

"Činjenica je da se HDZ diže i to je ono što mi osjećamo i doživljavamo na terenu i zato smo uvijek malo skeptični u odnosu na ove ankete jer su jedina verificirana i prava anketa izbori", istaknuo je Karamarko. Dodao je kako će HDZ nakon što je pobijedio na izborima za Europski parlament, po svemu sudeći, imati jako dobar rezultat na lokalnim izborima.

"Svugdje bilježimo pomak. Tamo gdje smo na vlasti to ćemo potvrditi, gdje smo blizu da uspijemo napravit ćemo potreban iskorak a tamo gdje nismo napravit ćemo kvalitetan pomak, pa tako i u Istri", poručio je Karamarko. Na pitanje kako komentira mogućnost da HDZ u drugom krugu za izbor istarskog župana podrži IDS-ovog kandidata on je kazao kako će respektirati mišljenje stranačkih kolega iz Istre premda je, smatra on, prerano o tome govoriti.

>> Karamarko: Nema trećeg puta za Hrvatsku, politička scena je bipolarna

Na pitanje kako komentira slučaj u općini Tinjan gdje je HDZ podupro SDP-ovog kandidata za načelnika, Karamarko je kazao kako je "HDZ otvoren za suradnju i nije isključiv".

"Ideološke podjele nisu bitne, nas zanima kvaliteta života. Ako je to odluka da je to dobro, mi to podržavamo", zaključio je predsjednik HDZ-a. (Hina)ž

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene