Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao vladajuće

Karamarko: Prepotencija ove vlasti je nesnosna, to više ne možemo trpjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je vlast da državu i narod vodi stranputicom, da je njezina prepotencija nesnosna, da želi mijenjati supstancu hrvatskog čovjeka, da se nije riješila komunističkih recidiva...

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako se stranka priprema za preuzimanje vlasti kada za to dođe vrijeme jer, kako je ocijenio, ova vlast državu i narod vodi stranputicom koja je opasna, ali i iritantna načinom na koji to rade.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

"To je jedna megalomanija i prepotencija kojom se odnose prema svakomu tko ne misli kao oni i to je nesnosno. To više ne možemo trpjeti", kazao je Karamarko na svečanoj akademiji u prostorima Nogometnog kluba Jarun, gdje je prije 24 godine osnovan HDZ.

>> Kujundžić istupio iz HDZ-a: To je interesna, a ne demokratska zajednica!

Podsjetivši na 17. lipnja 1989. godine kada je u toj zgradi održana prva, od tadašnje vlasti zabranjena, osnivačka skupština HDZ-a pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, Karamarko je prvog predsjednika stranke nazvao najvećim Hrvatom 20. stoljeća. Istaknuo je da HDZ ima povijesne zasluge, što je iznad bilo kakvih kalkulacija i objeda na račun stranke. "Sve što je trebalo HDZ je pod vodstvom dr. Franje Tuđmana i obavio", kazao je.

Napominjući da je u tom razdoblju bilo i padova, Karamarko je rekao da su HDZ dosta sotonizirali i da su se dosta posipali pepelom za ono što su radili pojedinci. "Više o tome neću pričati. Novo vodstvo reklo je van korupciji i kriminalu iz HDZ-a, a poštenju i domoljublju naprijed i na tome radimo", rekao je Karamarko.

Naglasivši kako više neće dopustiti da im stvaraju komplekse da su zločinačka organizacija, predsjednik HDZ-a upitao je tko je zločinačka organizacija - oni koji su stvarali hrvatsku državu ili oni koji su je negirali od samog početka. Podsjetivši kako su ga tražili da se ispriča zbog tzv. kriminala, Karamarko se upitao da li su se u SDP-u ispričali zbog toga što su 25. lipnja 1991. napustili Hrvatski sabor. "Čekam da čujem ispriku, jer nikad nije kasno za dobre stvari. Neka se ispričaju i kažu zašto nisu htjeli hrvatsku državu", naglasio je.

Osvrćući se na loše gospodarske rezultate sadašnje vladajuće koalicije, predsjednik HDZ-a rekao je da su bili jako čvrsti u provođenju političkih čistki. "U čemu su se posebno iskazali jest pokušaj da svjetonazorski promjene hrvatsko društvo i hrvatskog čovjeka. Oni žele mijenjati supstancu i žele mijenjati ono što mi jesmo", naglasio je.

Istaknuvši kako se vladajuća koalicija još uvijek nije riješila recidiva koji potječu iz vremena prije 90-ih godina, Karamarko je rekao da se danas osobno osjeća kao u 90-im godinama. Dodao je, kako danas o EU najviše pričaju oni koji su u socijalističkom sustavu bili apologeti Josipa Broza Tita i danas nas poučavaju što je to Europa. "Spominju bizantizam i švedske modele, a bizantizam je upravo ono što ovih dana pokušavaju", rekao je Karamarko.

Napomenuo je da vladajuća koalicija ovih dana pokušava promijeniti zakon o suradnji s državama članicama EU o kaznenim djelima tako da uhidbeni nalog vrijedi ako je kazneno djelo počinjeno nakon kolovoza 2002. godine. "Oni koji su osumnjičeni da su možda činili kaznena djela za vrijeme Domovinskog rata treba ih obavezno izručiti, ali oni koji su to možda radili za vrijeme J.B. Tita i vršili teror nad hrvatskim narodom njih nećemo izručiti", rekao je Karamarko, ocijenivši to bizantizmom sadašnje vladajuće koalicije.

Istaknuo je i da je Hrvatska jedina europska država koja ulazi u EU, a nije realizirala niti jednu europsku konvenciju o komunističkim zločinima iako ih je sve potpisala. "Bizantizam je što ovih dana pokušavaju napraviti, prevariti EU 15 dana prije ulaska", kazao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je rekao i da moraju promijeniti hrvatsko društvo i učiniti sve da narod počne bolje živjeti, te da se kada dođe vrijeme za to, moraju pripremiti za preuzimanje vlasti. Da HDZ u idućem mandatu mora povećati životni standard hrvatskog čovjeka, rekao je i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Milan Kovač. Smatra da HDZ treba osigurati i da Hrvati u BiH imaju stvarnu konstitutivnost te zaštititi hrvatsku manjinu u Vojvodini i Crnoj Gori. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene